Subiect

Avortul

Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă crede în caracterul sacru al vieţii umane. În consecinţă, Biserica se opune avortului electiv motivat de convenienţe personale sau sociale şi îi sfătuieşte pe membri să nu accepte, să nu facă, să nu încurajeze, să nu plătească pentru sau să nu facă aranjamente pentru asemenea avorturi.

Biserica ia în considerare excepţii posibile pentru membrii ei în cazurile în care:

  • sarcina este rezultatul unui incest sau al unui viol sau
  • un medic competent hotărăşte că viaţa sau sănătatea mamei este în pericol serios sau
  • un medic competent hotărăşte că fătul are afecţiuni grave care nu vor permite copilului să supravieţuiască după naştere.

Biserica îi învaţă pe membri săi că şi aceste rare excepţii nu justifică în mod automat avortul. Avortul este o problemă foarte serioasă şi trebuie luat în considerare după ce persoanele implicate s-au consultat cu conducătorii locali ai Bisericii şi simt, în urma rugăciunii personale, că decizia lor este corectă.

Biserica nu a susţinut sau nu a respins propuneri legislative sau demonstraţii publice cu privire la avort.

Îndrumări cu privire la stilul de scris:Când faceţi referire la Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, vă rugăm să folosiţi numele întreg al Bisericii în prima menţiune. Pentru mai multe informaţii despre utilizarea numelui Bisericii, consultaţi Îndrumări cu privire la stilul de scris.