Comunicat de presă

53 de sfătuitori pentru generația care se ridică s-au adunat pentru a se sfătui

Tineri adulți din Europa s-au întâlnit în Elveția pentru un sfârșit de săptămână, pentru a se sfătui

Câțiva tineri adulți ai Bisericii lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă din Europa s-au adunat pentru o conferință în Zollikofen, Elveția, la sfârșitul lunii august a anului 2021. Ei au fost vizitați de conducători seniori ai Bisericii, inclusiv de vârstnicul Erich W. Kopischke, din președinția Zonei Europa, precum și de autorități ale zonei-Cei Șaptezeci și de sfătuitori ai organizațiilor la nivel de zonă. Ei au participat, de asemenea, la o sesiune la distanță, de tipul față în față, în direct, cu vârstnicul David A. Bednar din Cvorumul celor Doisprezece Apostoli.

Rising Gen Switzerland01
Rising Gen Switzerland01
Sfătuitorii pentru generația care se ridică, recent chemați, s-au întâlnit în Zollikofen, Elveția, în luna august2021 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
Download Photo

Grupul a fost format din sfătuitori pentru generația care se ridică, chemați recent, care sprijină generația care se ridică și conducătorii locali ai Bisericii din Europa. Evenimentul s-a desfășurat, în mare parte, în zona de lângă templul din Elveția, unde grupul a și preaslăvit împreună sâmbătă. Programul a mai inclus o activitate de slujire pentru căminele de îngrijire din zonă și alte activități sociale. În cadrul mai multor sesiuni de consiliere, peste 60 de persoane au discutat despre cum să trăiască mai bine potrivit principiilor cheie ale Bisericii, enumerate mai jos, și cum să le pună în practică mai bine.

Să trăim potrivit Evangheliei lui Isus Hristos

Să ne îngrijim de cei aflați la nevoie

Să-i invităm pe toți să primească Evanghelia

Să unim familiile pentru eternitate

„Aceasta marchează cu adevărat un eveniment istoric în Zona Europa”, a spus vârstnicul Kopischke. „Să avem tineri de pe întregul continent european adunați laolaltă pentru a se sfătui, a sluji și a se înălța spiritual unii pe alții și comunitatea lor reprezintă esența Evangheliei lui Isus Hristos ”, a continuat dânsul.

Într-o adunare de tipul față în față, la distanță, vârstnicul David A. Bednar, din Cvorumul celor Doisprezece Apostoli, s-a conectat în direct din orașul Salt Lake pentru a oferi instruire și a răspunde la întrebările celor prezenți.

Rising Gen Switzerland02
Rising Gen Switzerland02
Sfătuitorii pentru generația care se ridică într-o discuție în direct, la distanță, cu vârstnicul David A. Bednar2021 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
Download Photo

„Combinația dintre îndrumările unui apostol și ale autorităților zonei și sfătuirea alături de colegii mei m-a făcut să mă simt atât de aproape de Părinții mei Cerești și de lucrarea pe care Ei doresc să o fac”, a spus Leanda Akuoko din Marea Britanie.

„Pentru mine, acest sfârșit de săptămână a fost o mărturie a modului în care generația noastră este pregătită și dornică să facă față încercărilor din zilele noastre, că facem parte dintr-o biserică vie și că tot ceea ce facem în ea trebuie să fie concentrat asupra faptului de a ajuta oamenii să se apropie de Hristos, unul câte unul”, a spus Daniel Adriano din Lisabona, Portugalia. „Mă bucur mult să mă întorc în Portugalia și să împărtășesc tot ceea ce am simțit și ce am învățat”, a continuat el.

Irene Kabongo, din Paris, Franța, a spus: „Am simțit mereu ca sunt cetățean european datorită cărții mele de identitate, dar, pentru prima oară, am simțit că fac parte, de asemenea, din Biserica lui Isus Hristos în Zona Europa”. Ea a continuat: „M-am simțit întărită, deoarece nu au existat limite fizice și spirituale între noi, toți”.

Ben Warner, din Marea Britanie, a declarat: „Când ne-am adunat atât în împrejurări sacre, cât și pentru a socializa, m-am simțit atât de inspirat și conectat cu ceilalți. Întreaga experiență mi-a reafirmat credința că această biserică este un loc în care putem să progresăm, să contribuim și din care putem să facem parte”.

Sub îndrumarea președinției zonei, sfătuitorii pentru generația care se ridică au rolul de a îndruma generația care se ridică și de a participa la consilii de conducere la nivel local și zonal al Bisericii în Europa.

Rising Gen Switzerland03
Rising Gen Switzerland03
Vârstnicul Erich W. Kopischke oferă îndrumare sfătuitorilor pentru generația care se ridică2021 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
Download Photo

Mai multe despre eforturile generației care se ridică în Zona Europa:

Church expands leadership roles for rising generation in Europe (Biserica extinde roluri de conducere pentru generația care se ridică din Europa)

Seria de transmisiuni pentru generația care se ridică, din anul 2020

Îndrumări cu privire la stilul de scris:Când faceţi referire la Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, vă rugăm să folosiţi numele întreg al Bisericii în prima menţiune. Pentru mai multe informaţii despre utilizarea numelui Bisericii, consultaţi Îndrumări cu privire la stilul de scris.