Prim plan

25 de ani de la dedicarea pământului României

Azi se împlinesc 25 de ani de la dedicarea pământului României de către Russell M. Nelson, un apostol în viaţă al Domnului nostru Isus Hristos. 

„În ziua de vineri, 9 februarie 1990, vârstnicul Ringger şi cu mine ne-am dus pe dealul din Grădina Cişmigiu, unde am rostit rugăciunea de dedicare a pământului României. Era 8:15 dimineaţa. Era foarte frig.” îşi aduce aminte apostolul Nelson.

În rugăciunea de dedicare apostolul Nelson a spus:

„Invoc o binecuvântare asupra poporului acestui pământ, ca el să poată învăţa să Te cunoască pe Tine, singurul Dumnezeu adevărat şi pe Isus Hristos pe care Tu L-ai trimis.

Pe măsură ce aceşti fii şi aceste fiice ale României înţeleg şi ţin poruncile Tale, fie ca ei să prospere în ţară. Binecuvântează-i cu recolte bogate, cu belşug de grâne şi legume care să-i întărească din punct de vedere fizic. Fie ca turmele şi cirezile lor să se înmulţească în munţi şi în văi.

Binecuvântează-le văduvele şi orfanii, iar fii şi fiicele lor rănite să se ridice de pe paturile suferinţei şi să devină din nou puternici. Binecuvântează tinerii şi bătrânii cu tărie fizică şi spirituală, ca să-şi poată ţină capul sus fiind mândri, într-un mod plăcut Domnului, de cultura, limba şi de acele tradiţii ale lor care sunt neprihănite. 
...
Dintre toate părţile tumultuoase ale lumii, încărcate cu mişcarea aleatore a existenţei fără un scop anume, adesea lipsită de credinţă pură, fie ca România să fie diferită. Fie ca această naţiune să devină o fortăreaţă măreaţă de tărie spirituală şi un far de lumină pentru naţiunile vecine. Fie ca mesajul Evangheliei restaurate a Preaiubitului Tău Fiu să fie binevenit aici. 
...
Îţi mulţumim, Dumnezeul nostru, pentru profet şi pentru inspiraţia lui ca acest pământ al României să fie dedicat acum pentru scopurile Tale şi pentru a-i binecuvânta pe oamenii care trăiesc aici.”

Îndrumări cu privire la stilul de scris:Când faceţi referire la Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, vă rugăm să folosiţi numele întreg al Bisericii în prima menţiune. Pentru mai multe informaţii despre utilizarea numelui Bisericii, consultaţi Îndrumări cu privire la stilul de scris.