Comunicat de presă

20 de temple noi și o nouă Președinție generală a Societății Primare au fost anunțate în cadrul Conferinței Generale din aprilie 2021

Trei locuri sunt în Europa: Bruxelles, Oslo și Viena

În cadrul celei de-a 191-a Conferințe Generale Bianuale a Bisericii lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă, care a avut loc sâmbătă, 3 aprilie, și duminică, 4 aprilie 2021, fiind transmisă din Centrul de conferințe din orașul Salt Lake, Utah, Statele Unite ale Americii, au fost anunțate noi autorități generale, a fost susținută o nouă Președinție generală a Societății Primare și s-a anunțat construcția a 20 de temple noi.

O adunare a conducerii a avut loc joi, 1 aprilie 2021, la care au participat în persoană și online peste 300 de autorități generale, oficianți generali și autorități ale zonei-Cei Șaptezeci. Prima Președinție și Cvorumul celor Doisprezece Apostoli au oferit sfaturi și îndrumare conducătorilor Bisericii.

Russell M. Nelson, președintele Bisericii, a spus că, în timpul pandemiei, „am învățat că nu trebuie să ne suim în avion pentru ca mărturiile noastre să înconjoare pământul”. De fapt, a spus dânsul, cuvintele conducătorilor Bisericii „au ajuns la un număr fără precedent de oameni în anul 2020”. Președintele Bisericii a subliniat, de asemenea, creșterea eforturilor umanitare ale credinței în anul 2020. Dânsul a menționat, de asemenea, ajutorul pe care Biserica l-a putut oferi. „Contribuțiile în timp, bani și servicii personale au fost oferite în spiritul generozității și dragostei celor aflați la nevoie din 152 de țări”, a spus dânsul. Înainte de această instruire, numele a 77 de noi membri ai zonei-Cei Șaptezeci au fost prezentate pentru un vot de susținere.

În timpul sesiunii de sâmbătă seară, au fost anunțați 11 noi conducători. Aceste chemări cuprind opt autorități generale-Cei Șaptezeci și o nouă Președinție generală a Societății Primare.

Autoritățile generale-Cei Șaptezeci slujesc în Președinția celor Șaptezeci, în președinții ale zonelor și în alte funcții administrative de la sediul central. Sub îndrumarea Cvorumului celor Doisprezece Apostoli, ei călătoresc frecvent pentru a se întâlni și a-i învăța pe conducătorii Bisericii, misionarii și membrii Bisericii în congregațiile locale. Ei au autoritatea de a sluji oriunde în lume, în timp ce autoritățile zonei-Cei Șaptezeci sunt, în general, limitate la zona în care slujesc.

Noile autorități generale-Cei Șaptezeci sunt vârstnicul Sean Douglas, vârstnicul Michael Dunn, vârstnicul Clark G. Gilbert, vârstnicul Patricio M. Giuffra, vârstnicul Alfred Kyungu, vârstnicul Alvin F. Carlos III, vârstnicul Carlos G. Revillo jr. și vârstnicul Vaiangina Sikahema.

Președinția Societății Primare supraveghează organizația Bisericii care predă copiilor, cu vârste cuprinse între 18 luni și 11 ani, Evanghelia lui Isus Hristos și îi ajută să trăiască potrivit principiilor acesteia. Aceste conducătoare slujesc sub îndrumarea Primei Președinții și călătoresc frecvent pentru a ajuta la îndrumarea și sprijinirea copiilor și ale conducătoarelor lor locale. Noua Președinție generală a Societății Primare este formată din sora Camille N. Johnson, în calitate de președintă, sora Susan H. Porter, în calitate de prima consilieră, și sora Amy Wright, în calitate de a doua consilieră.

Vârstnicii Robert C. Gay și vârstnicul Terence M. Vinson vor fi eliberați din Președinția celor Șaptezeci (începând cu data de 1 august 2021). Noii membri chemați în Președinția celor Șaptezeci sunt vârstnicul Paul V. Johnson, care a slujit în trecut în calitate de președinte al Zonei Europa, și vârstnicul Mark S. Palmer.

Sesiunea de duminică dimineață, numită sesiunea Conferinței Generale de Paște, a fost în mod deosebit una internațională, reflectând o Biserică mondială. A fost transmisă în direct de un număr fără precedent de posturi de televiziune și radio din cele patru colțuri ale lumii, ajungând la milioane de oameni. Fiecare vorbitor din cadrul acestei sesiuni a salutat dintr-o altă țară – iar muzica înregistrată dinainte a fost interpretată de o varietate de coruri din întreaga lume cântând în limbile lor materne.

Președintele Russell M. Nelson a subliniat importanța zilei de sabat, depunând mărturie publicului său vast că Evanghelia restaurată a lui Isus Hristos oferă speranță unei lumi divizate și obosite.

Președintele Bisericii a spus: „Dragii mei frați și surori, chemarea mea pentru dumneavoastră în această dimineață de Paște este ca, începând de azi, să vă creșteți credința. Prin credința dumneavoastră, Isus Hristos vă va crește capacitatea de a muta munții din viața dumneavoastră, chiar dacă încercările personale pot părea la fel de mari precum Muntele Everest”.

În cadrul ultimei sesiuni a conferinței, președintele Russell M. Nelson a anunțat planurile de construire a 20 de noi temple în întreaga lume – trei dintre ele în țări din Europa. Templele vor fi construite în următoarele locuri:

  • Oslo, Norvegia
  • Bruxelles, Belgia
  • Viena, Austria
  • Kumasi, Ghana
  • Beira, Mozambic
  • Cape Town, Africa de Sud
  • Singapore, Republica Singapore
  • Belo Horizonte, Brazilia
  • Cali, Columbia
  • Querétaro, Mexic
  • Torreón, Mexic
  • Helena, Montana
  • Casper, Wyoming
  • Grand Junction, Colorado
  • Farmington, New Mexico
  • Burley, Idaho
  • Eugene, Oregon
  • Elko, Nevada
  • Yorba Linda, California
  • Smithfield, Utah

Acesta este al doilea cel mai mare număr de temple anunțate deodată în istoria Bisericii. În cadrul Conferinței Generale din luna aprilie a anului 1998, fostul președinte al Bisericii, Gordon B. Hinckley (1910-2008), a anunțat planurile de a construi nu mai puțin de 32 de temple noi, deși nu a enumerat amplasările respective.

Anunțul președintelui Nelson de astăzi privind construirea a 20 de temple noi și unde vor fi construite este unic nu doar datorită numărului istoric de locuri anunțate.

Biserica lui Isus Hristos are acum 251 de temple anunțate, aflate în construcție sau în funcțiune.

Îndrumări cu privire la stilul de scris:Când faceţi referire la Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, vă rugăm să folosiţi numele întreg al Bisericii în prima menţiune. Pentru mai multe informaţii despre utilizarea numelui Bisericii, consultaţi Îndrumări cu privire la stilul de scris.