Biografie a unui conducător

Vârstnicul Ronald A. Rasband

Vârstnicul Ronald A. Rasband a fost chemat să slujească în Cvorumul celor Doisprezece Apostoli în data de 3 octombrie 2015.

Dânsul a slujit ca membru al Preşedinţiei celor Şaptezeci din anul 2005 şi slujea ca preşedinte senior în Preşedinţia celor Şaptezeci când a fost chemat în Cvorumul celor Doisprezece. Vârstnicul Rasband a fost numit membru al Primului Cvorum al celor Şaptezeci al Bisericii lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă în data de 1 aprilie 2000.

În prealabil dânsul a slujit în calitate de consilier în preşedinţia Zonei Europa Centrală, de preşedinte al Zonei Salt Lake, Utah, de director executiv al Departamentului pentru Temple şi a supravegheat zonele Vest şi Nord-Vest din America de Nord şi alte trei zone din Utah în calitate de membru al Preşedinţiei celor Şaptezeci.

Vârstnicul Rasband a urmat cursurile Universităţii Utah. În anul 1995, Universitatea Utah Valley i-a acordat premiul de doctor emerit în afaceri şi comerţ. În anul 1976, s-a alăturat Corporaţiei Huntsman Container ca reprezentant pentru vânzări şi, în anul 1987, a fost numit preşedinte şi director de operaţii tranzacţii în cadrul Corporaţiei Huntsman Chemical.

Când a părăsit Corporaţia Huntsman Chemical, în 1996, pentru a sluji ca preşedinte de misiune în New York, lucra şi în calitate de membru al Consiliului de administraţie.

Vârstnicul Rasband a avut multe chemări în cadrul Bisericii, inclusiv chemarea de misionar cu timp deplin în Misiunea Statelor de Est (în perioada 1970–1972), misionar-ghid în Piaţa Templului, episcop şi membru al Comitetului organizatoric înfiinţat cu ocazia sărbătoririi a 150 de ani de la sosirea pionierilor în Valea Salt Lake. A prezidat asupra Misiunii Nord, New York, în perioada 1996–1999.

Vârstnicul Rasband s-a născut în anul 1951 în oraşul Salt Lake, Utah. S-a căsătorit cu Melanie Twitchell în anul 1973. Dânşii au cinci copii şi 24 de nepoţi.

Îndrumări cu privire la stilul de scris:Când faceţi referire la Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, vă rugăm să folosiţi numele întreg al Bisericii în prima menţiune. Pentru mai multe informaţii despre utilizarea numelui Bisericii, consultaţi Îndrumări cu privire la stilul de scris.