Subiect

Îndrumări cu privire la stilul de scris – numele Bisericii

Denumirea oficială a Bisericii este Biserica lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă. Denumirea întreagă a fost dată, prin revelație de la Dumnezeu, lui Joseph Smith în anul 1838.

  • În prima referire la Biserică, se recomandă folosirea denumirii întregi a acesteia: „Biserica lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă”.
  • Când se impune o prescurtare a denumirii, se încurajează folosirea termenilor „Biserica” sau „Biserica lui Isus Hristos”. Denumirea „Biserica restaurată a lui Isus Hristos” este, de asemenea, corectă și recomandată.
  • Deși sintagma „Biserica mormonă” a fost folosită timp îndelungat în referirile publice la Biserică, aceasta nu este o denumire autorizată și Biserica descurajează folosirea ei. Ca urmare, vă rugăm să evitați folosirea prescurtării „SZU” sau a poreclei „mormon” pentru a înlocui denumirea Bisericii, ca în cazurile „Biserica mormonă”, „Biserica SZU” sau „Biserica Sfinților din Zilele din Urmă”.
  • Când se face referire la membrii Bisericii, sunt recomandate sintagmele „membri ai Bisericii lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă” sau „sfinți din zilele din urmă”. Vă rugăm să nu folosiți termenul „mormoni”.
  • Este corect să se folosească „Mormon” ca substantiv propriu, cum ar fi în „Cartea lui Mormon” sau „mormon” ca adjectiv, cum ar fi în expresiile cu caracter istoric, precum „traseul mormon”.
  • Termenul „mormonism” nu este corect și nu trebuie folosit. Când descriem combinația de doctrină, cultură și mod de viață specifică Bisericii lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă, sintagma „Evanghelia restaurată a lui Isus Hristos” este cea corectă si recomandată.
  • Când se fac referiri la oameni și organizații care practică poligamia, trebuie să se afirme că Biserica lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă nu este afiliată grupurilor poligamice.

Îndrumări cu privire la stilul de scris:Când faceţi referire la Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, vă rugăm să folosiţi numele întreg al Bisericii în prima menţiune. Pentru mai multe informaţii despre utilizarea numelui Bisericii, consultaţi Îndrumări cu privire la stilul de scris.