Biografie a unui conducător

Vârstnicul Robert D. Hales

Vârstnicul Robert D. Hales a fost susţinut ca membru al Cvorumului celor Doisprezece Apostoli al Bisericii lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă în ziua de 2 aprilie 1994.

Vârstnicul Hales a primit chemarea de autoritate generală în 4 aprilie 1975. Dânsul a slujit ca asistent al Cvorumului celor Doisprezece Apostoli şi, ulterior ca membru al Primului Cvorum al Celor Şaptezeci. A fost episcop care prezidează al Bisericii din luna aprilie 1985 până la primirea chemării în cadrul Cvorumului celor Doisprezece Apostoli.

Înainte de chemarea sa ca autoritate generală, dânsul a fost reprezentant regional timp de cinci ani. Anterior, a slujit ca preşedinte de ramură, episcop, înalt consilier şi consilier al preşedintelui de ţăruş. A fost preşedinte al Misiunii Londra, Anglia, la sfârşitul anilor 1970 şi a slujit ca primul consilier în Preşedinţia generală a Şcolii de duminica.

Înainte de chemarea sa în slujirea cu timp deplin în cadrul Bisericii, vârstnicul Hales a avut o fructuoasă carieră în domeniul afacerilor, ocupând funcţii de conducere în cadrul a trei companii naţionale importante.

Vârstnicul Hales s-a născut în oraşul New York. A absolvit Universitatea Utah şi a obţinut diploma de masterat în administrarea afacerilor la Universitatea Harvard. A servit în cadrul Forţelor Aeriene ale SUA ca pilot pe avioane de vânătoare.

Dânsul s-a căsătorit cu Mary Crandall şi au doi fii.

Îndrumări cu privire la stilul de scris:Când faceţi referire la Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, vă rugăm să folosiţi numele întreg al Bisericii în prima menţiune. Pentru mai multe informaţii despre utilizarea numelui Bisericii, consultaţi Îndrumări cu privire la stilul de scris.