Biografie a unui conducător

Vârstnicul Richard G. Scott

Richard Gordon Scott a fost susţinut ca apostol al Bisericii lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă la 1 octombrie 1988. A fost chemat ca membru al Primului Cvorum al Celor Şaptezeci la 2 aprilie 1977 şi a slujit în calitate de membru al Preşedinţiei acestui cvorum de la 1 octombrie 1983 până la primirea actualei sale chemări.

Dânsul s-a născut în ziua de 7 noiembrie 1928 în Pocatello, Idaho, în familia lui Kenneth Leroy şi Mary Whittle Scott. La vârsta de 5 ani, dânsul s-a mutat împreună cu părinţii în Washington, D.C., unde tatăl său şi-a desfăşurat activitatea profesională în Departamentul Agriculturii, devenind mai târziu ministru adjunct al Agriculturii.

A absolvit Facultatea de inginerie mecanică la Universitatea George Washington, a slujit în misiune cu timp deplin în Uruguay şi a făcut studii postuniversitare în domeniul ingineriei nucleare la Oak Ridge, Tennessee. În perioada 1953-1965, vârstnicul Scott a făcut parte din personalul apropiat amiralului Hyman Rickover, îndrumând activitatea de prelucrare a combustibilului nuclear pentru o gamă largă de uzine electrice cu bază navală şi terestră. Vârstnicul Scott a primit titlul onorific de Doctor în Slujire Creştină din partea Universităţii Brigham Young în anul 2008.

În perioada 1965-1969, dânsul a prezidat Misiunea Nord, din Cordoba, Argentina. La revenirea în ţară, a lucrat în calitate de consultant privat pentru firme cu activitate în domeniul nuclear.

A slujit ca reprezentant regional în zonele Uruguay, Paraguay, Carolina de Nord şi Sud, Virginia şi Washington, D.C., până la chemarea sa în calitate de autoritate generală-Cei Şaptezeci.

Vârstnicul Scott Îi iubeşte pe Tatăl nostru din Cer, pe Fiul Său Preaiubit şi pe toţi ceilalţi copii ai Tatălui. Vârstnicul Scott are multe pasiuni. Îi place foarte mult frumuseţea naturală a lumii.

Este binecuvântat cu o soţie talentată, Jeanene Watkins, cu care a fost pecetluit în ziua de 16 iulie 1953 în Templul Manti. Dânsa a decedat în 15 mai 1995. Dânşii au şapte copii.

Îndrumări cu privire la stilul de scris:Când faceţi referire la Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, vă rugăm să folosiţi numele întreg al Bisericii în prima menţiune. Pentru mai multe informaţii despre utilizarea numelui Bisericii, consultaţi Îndrumări cu privire la stilul de scris.