Biografie a unui conducător

Vârstnicul Quentin L. Cook

Vârstnicul Quentin L. Cook a fost susţinut ca membru al Cvorumului celor Doisprezece Apostoli al Bisericii lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă în ziua de 6 octombrie 2007. Chemat ca autoritate generală în aprilie 1996, dânsul a slujit în cadrul celui de-al Doilea Cvorum, Primului Cvorum şi Preşedinţiei Celor Şaptezeci.

În calitate de autoritate generală-Cei Şaptezeci, dânsul a slujit în Preşedinţia Zonei Filipine, ca preşedinte al Zonei Insulele din Pacific şi al Zonei Nord-Vest, America de Nord şi ca director executiv al Departamentului Misionari.

În momentul chemării sale în calitate de autoritate generală a Bisericii, dânsul era vicepreşedinte al Sutter Health System. Anterior, dânsul a fost preşedinte şi director general al unui sistem de ocrotire a sănătăţii din California. Înainte de aceasta, a fost avocat specializat în afaceri şi asociat director executiv al unei firme de avocatură din Regiunea Golfului San Francisco. A fost membru în consiliile de conducere a mai multe corporaţii cu profit şi nonprofit.

Dânsul a slujit în Biserică în calitate de episcop, preşedinte de ţăruş şi consilier în Ţăruşul San Francisco, California, şi reprezentant regional şi autoritate a zonei în Zona Vest, America de Nord. Ca tânăr băiat, a fost misionar în Misiunea Britanică.

S-a născut în Logan, Utah, a obţinut diploma de masterat în ştiinţe politice la Universitatea Statului Utah şi titlul de Doctor în Jurisprudenţă la Universitatea Stanford.

S-a căsătorit cu Mary Gaddie în ziua de 30 noiembrie 1962. Dânşii au trei copii.

Îndrumări cu privire la stilul de scris:Când faceţi referire la Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, vă rugăm să folosiţi numele întreg al Bisericii în prima menţiune. Pentru mai multe informaţii despre utilizarea numelui Bisericii, consultaţi Îndrumări cu privire la stilul de scris.