Biografie a unui conducător

Vârstnicul Neil L. Andersen


Vârstnicul Neil Linden Andersen a fost numit apostol în cadrul Bisericii lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă în ziua de 4 aprilie 2009.


Vârstnicul Andersen a slujit ca membru senior în Preşedinţia Celor Şaptezeci înainte de a fi chemat în Cvorumul Celor Doisprezece. În luna aprilie 1993, la vârsta de 41 de ani, dânsul a fost numit membru al Primului Cvorum al Celor Şaptezeci. Anterior, dânsul a condus lucrarea Bisericii în sudul Braziliei şi, din nou, în calitate de membru al unei preşedinţii de zonă, a supravegheat lucrarea Bisericii în vestul Europei. A ajutat, de asemenea, supravegherea lucrării Bisericii în Mexic şi America Centrală. Pe lângă acestea, dânsul a supravegheat sectorul producţiilor audiovizuale ale Bisericii, inclusiv filmarea peliculei The Testaments: Of One Fold and One Shepherd şi, în calitate de director executiv al Departamentului Audiovizualului al Bisericii, a condus lucrările de construire a dotărilor necesare transmisiunilor din Centrul de conferinţe. Dânsul vorbeşte, pe lângă engleză care este limba natală, franceză, portugheză şi spaniolă.

Înainte de chemarea sa ca autoritate generală, vârstnicul Andersen a slujit ca preşedinte al Misiunii Bordeaux, Franţa şi ca preşedinte al Ţăruşului Tampa, Florida.

Vârstnicul Andersen s-a născut în Logan, Utah, şi a crescut în Pocatello, Idaho.

A absolvit Universitatea Brigham Young, unde a fost învăţăcel al vârstnicului Hinckley, şi a obţinut masteratul în administrarea afacerilor la Universitatea Harvard. După încheierea studiilor, şi-a stabilit reşedinţa în Tampa, Florida, unde a activat profesional în domeniul publicităţii, dezvoltării imobiliare şi sănătăţii.

Vârstnicul Andersen şi soţia sa, Kathy Williams Andersen, au patru copii.

Îndrumări cu privire la stilul de scris:Când faceţi referire la Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, vă rugăm să folosiţi numele întreg al Bisericii în prima menţiune. Pentru mai multe informaţii despre utilizarea numelui Bisericii, consultaţi Îndrumări cu privire la stilul de scris.