Biografie a unui conducător

Președintele M. Russell Ballard

M. Russell Ballard, președintele în exercițiu al Cvorumului celor Doisprezece Apostoli, slujește în calitate de membru al acestui cvorum din data de 6 octombrie 1985, călătorind în toată lumea pentru a instrui membrii Bisericii și a coordona treburile de zi cu zi ale Bisericii din întreaga lume. În data de 14 ianuarie 2018, dânsul a fost susținut și pus deoparte în calitate de președinte în exercițiu al Cvorumului celor Doisprezece Apostoli.

Dânsul s-a născut în oraşul Salt Lake, Utah, în ziua de 8 octombrie 1928, fiind fiul lui Melvin R. şi al Geraldinei Smith Ballard. A urmat Universitatea Utah.

Ca tânăr, dânsul a slujit în misiuneîn Anglia, în calitate de consilier în preşedinţia misiunii. A slujit, de asemenea, în calitate de episcop de două ori.

În anul 1974, dânsul a fost chemat ca preşedinte al Misiunii Toronto, Canada, loc în care slujea când a fost chemat să facă parte din Primul Cvorum al Celor Şaptezeciîn luna aprilie 1976. În calitate de membru al Celor Şaptezeci, dânsul a supravegheat şi instruit conducătorii din zonele geografice care i-au fost desemnate. Ulterior, dânsul a slujit ca membru al Preşedinţiei Celor Şaptezeci, din februarie 1980 până în octombrie 1985, îndrumând Cvorumurile Celor Şaptezeci din cadrul Bisericii. În cea mai mare parte din timpul slujirii sale, dânsul a răspuns de munca misionară.

Înainte de a fi chemat în calitate de conducător al Bisericii cu timp deplin, vârstnicul Ballard a lucrat în domeniul automobilelor, cel imobiliar şi al investiţiilor. A făcut parte din multe comitete şi consilii de conducere civice şi ale Bisericii.

În ziua de 28 august 1951, dânsul s-a căsătorit cu Barbara Bowen în TemplulSalt Lake. Dânşii sunt părinţii a doi fii şi cinci fiice.

Îndrumări cu privire la stilul de scris:Când faceţi referire la Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, vă rugăm să folosiţi numele întreg al Bisericii în prima menţiune. Pentru mai multe informaţii despre utilizarea numelui Bisericii, consultaţi Îndrumări cu privire la stilul de scris.