Biografie a unui conducător

Președintele Dallin H. Oaks

Președintele Dallin H. Oaks a fost susținut și pus deoparte în calitate de prim consilier în Prima Președinție și președinte al Cvorumului celor Doisprezece Apostoli al Bisericii lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă duminică, 14 ianuarie 2018. Dânsul a fost susținut în calitate de membru al Cvorumului celor Doisprezece Apostoli în data de 3 mai 1984.

Dânsul s-a născut în Provo, Utah (în anul 1932). Dânsul şi soţia sa, June Dixon Oaks, care a decedat, sunt părinţii a şase copii. Dânsa a decedat la 21 iulie 1998. În ziua de 25 august 2000, dânsul s-a căsătorit cu Kristen M. McMain în Templul Salt Lake.

Vârstnicul Oaks a absolvit Universitatea Brigham Young (1954) şi Facultatea de Drept a Universităţii Chicago (1957). Dânsul a practicat şi predat dreptul în Chicago. A fost preşedintele Universităţii Brigham Young din 1971 până în 1980 şi judecător la Curtea Supremă a Statului Utah din 1980 până în 1984, când a demisionat pentru a accepta chemarea de apostol.

De asemenea, a fost secretar sau membru în consiliile de conducere ale multor organizaţii de afaceri, educaţionale şi de caritate. Este autorul sau coautorul a multor cărţi şi articole cu subiecte religioase şi juridice.

Îndrumări cu privire la stilul de scris:Când faceţi referire la Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, vă rugăm să folosiţi numele întreg al Bisericii în prima menţiune. Pentru mai multe informaţii despre utilizarea numelui Bisericii, consultaţi Îndrumări cu privire la stilul de scris.