Biografie a unui conducător

Preşedintele Boyd K. Packer

Preşedintele Boyd K. Packer, preşedinte al Cvorumului celor Doisprezece Apostoli al Bisericii lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, a fost pus deoparte în această chemare în ziua de 3 februarie 2008. Anterior, dânsul a fost preşedinte interimar al Cvorumului celor Doisprezece Apostoli începând din 5 iunie 1994. Înainte de a deveni preşedinte interimar, dânsul a slujit ca membru al Cvorumului celor Doisprezece Apostoli, fiind rânduit apostol în data de 9 aprilie 1970. Înainte de aceasta, a slujit timp de aproape nouă ani în calitate de asistent al Cvorumului celor Doisprezece Apostoli.

Educator de profesie, cariera dânsului include slujirea ca responsabil pentru seminariile şi institutele de religie ale Bisericii şi ca membru al Consiliului de administraţie al Universităţii Brigham Young.

A studiat la Weber College şi, ulterior, a obţinut licenţa şi masteratul la Universitatea Statului Utah. Şi-a susţinut doctoratul în administrare educaţională la Universitatea Brigham Young.

Preşedintele Packer s-a născut în ziua de 10 septembrie 1924 în Brigham City, Utah. În cel de-al Doilea Război Mondial, a servit ca pilot de avioane de vânătoare-bombardament în teatrul de acţiuni din Zona Pacific.

Preşedintele Packer a slujit ca preşedinte al Misiunii Noua Anglie. Este autorul a numeroase cărţi şi alte lucrări publicate. Este sculptor, îi plac în special păsările. Este căsătorit cu fosta Donna Smith. Dânşii au zece copii.

Îndrumări cu privire la stilul de scris:Când faceţi referire la Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, vă rugăm să folosiţi numele întreg al Bisericii în prima menţiune. Pentru mai multe informaţii despre utilizarea numelui Bisericii, consultaţi Îndrumări cu privire la stilul de scris.