Subiect

Învăţător

În Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, cuvântul învăţătorare două sensuri.

  1. Un oficiu cu responsabilităţi în cadrul Preoţiei aaronicedeţinut, de regulă, de tinerii băieţi cu vârste cuprinse între 14 şi 15 ani. Învăţătorii pregătesc pâinea şi apa care sunt oferite în timpul împărtăşaniei(asemănătoare cuminecăturii), în timpul adunărilor de preaslăvirede duminica. Aceşti tineri băieţi pot, de asemenea, să slujească în calitate de învăţători de acasăşi să-i viziteze pe membrii din congregaţiile lor locale. În congregaţiile locale, învăţătorii sunt organizaţi în cvorumuri. Aceste grupuri mici le permit tinerilor băieţi să înveţe abilităţi de conducere în timp ce slujesc împreună, au activităţi şi se ajută reciproc să trăiască în acord cu Evanghelia lui Isus Hristos.
  2. O persoană care predă în cadrul unei clase a Bisericii. Aceasta poate însemna clase pentru copii, tinerisau adulţi. Aceste clase se desfăşoară, de regulă, ca parte a adunărilor de preaslăvirede duminica şi au ca scop întărirea credinţei personale şi dezvoltarea cunoaşterii scripturilorşi doctrinei Bisericii.

Îndrumări cu privire la stilul de scris:Când faceţi referire la Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, vă rugăm să folosiţi numele întreg al Bisericii în prima menţiune. Pentru mai multe informaţii despre utilizarea numelui Bisericii, consultaţi Îndrumări cu privire la stilul de scris.