Comunicat de presă

Ziua Internațională a Femeii - Conducătoare femei cugetă la slujirea lor

În timp ce lumea sărbătorește Ziua Internațională a Femeii în data de 8 martie, această lună marchează prima aniversare a rolului de conducătoare al femeilor ca sfătuitoare ale organizațiilor la nivel de zonă în cadrul Bisericii lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă. În acest scop, conducătoarele femei se gândesc la experiențele și cunoștințele pe care le-au dobândit în slujirea lor pe întregul continent european.

Womens Day 01
Womens Day 01
Julia Wondra, Traci De Marco, Sibylle Fingerle, Ghislaine Simonet, Ann-Mari Lindberg, Letícia dos Santos Rudloff2022 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
Download Photo

„Fiecare femeie este o fiică a lui Dumnezeu. Ele sunt minunate. Ele sunt suficient de bune! Ele au potențial divin și fiecare slujire mică aduce o schimbare în bine”, a spus sora Sibylle Fingerle din Germania.

Sora Traci De Marco, din Marea Britanie, a spus: „Cred că este important ca femeile să cunoască schimbarea extraordinară pe care talentele, abilitățile și atributele lor spirituale o aduce în viața altora”.

Când a fost întrebată despre rolul ei în întărirea femeilor din jurul lor, sora Ghislaine Simonet din Franța a declarat: „Pentru că suntem aproape de ele, le putem ajuta să-și aducă aminte adesea că sunt fiice ale lui Dumnezeu.” Dânsa a continuat: „Când vor ști acel adevăr în mintea și în inima lor, ele vor face miracole”.

Sfătuitoarele organizațiilor la nivel de zonă oferă instrucțiuni conducătorilor Bisericii și oferă perspectivele femeilor în cadrul consiliilor de la toate nivelurile. „Această chemare este ca o verigă lipsă pentru conducătoarele surorilor la nivel de țăruș, pentru întrebări, pentru a se sfătui împreună, pentru a obține informații, pentru a oferi informații și, mai mult decât orice, este vorba despre perspectiva diferită pe care această chemare o poate oferi și o poate aduce”, a spus sora Ann-Mari Lindberg din Danemarca. Dânsa a continuat: „Prin intermediul slujirii noastre oferite surorilor conducătoare la nivel de țăruș, ele simt că sunt văzute, ajutate și auzite mult mai mult decât înainte”. Țărușul este asemenea unei dioceze catolice care implică mai multe congregații.

Womens Day 02
Womens Day 02
Julia Wondra, Traci De Marco, Sibylle Fingerle, Ghislaine Simonet, Ann-Mari Lindberg, Letícia dos Santos Rudloff2022 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
Download Photo

Sora Julia Wondra, din Vienna, ne-a împărtășit ce a învățat despre faptul de a sluji unii altora: „Am învățat că aceasta nu este despre mine, ci despre Salvator. Așadar, încerc să fiu mai asemănătoare Lui, ceea ce înseamnă că pregătirea mea spirituală zilnică este esențială”. Dânsa a continuat: „O soră din zona mea era foarte obosită. Ea avea impresia că nu aducea nicio schimbare în bine și aproape dorea să renunțe. După instruirea noastră, ea a avut un sentiment de reînnoire și mai multă energie și îmi spune acum cu regularitate că are mai multe idei și dragoste pentru surorile ei”.

Sora Simonet a declarat: „În timp ce o membră a unei președinții de organizație la nivel de țăruș se confrunta cu mari încercări în viața ei și se gândea să ceară să fie eliberată din chemare, surorile ei din președinție au ascultat-o și i-au oferit ajutor și compasiune. Astăzi, greutățile acestei surori nu au dispărut, dar, când simte dragostea surorilor ei, ea continuă să slujească cu bucurie și speranță”.

Când a fost întrebată ce învață de la Isus Hristos despre slujirea oferită femeilor, sora De Marco a spus: „Îmi place că femeile au fost martore ale unora dintre cele mai importante aspecte ale slujirii lui Hristos. Femeia de la fântână a fost cea care a aflat prima dată că El este Mesia, cererea mamei Sale a fost cea care a dus la primul miracol al Salvatorului, Maria Magdalena a fost cea care a văzut mai întâi mormântul gol și pe Domnul înviat. El a avut încredere în femei atunci și are încredere în femei acum. Aceste femei au fost misionare minunate în timp ce au împărtășit ceea ce au văzut, auzit și simțit și noi putem face același lucru astăzi”.

Sora Fingerle a spus: „Toate femeile au acces la puterea lui Dumnezeu aici, pe pământ. Ele pot și ar trebui să o folosească!” Când a cugetat la slujirea Salvatorului oferită femeilor, sora Lindberg a spus: „El le-a văzut și le-a acceptat așa cum sunt. Nu a judeca, nu a comparat – doar a iubit și a motivat persoanele să fie mai bune”. Sora De Marco a adăugat: „Dragostea care nu judecă este un element atât de important pentru toată slujirea noastră, precum și faptul de a avea grijă, a invita și a respecta întotdeauna libertatea de a alege așa cum ar face-o Salvatorul nostru”.

Ziua Internațională a Femeii există pentru a recunoaște realizările femeilor și se străduiește să îmbrățișeze diversitatea, egalitatea și includerea, iar experiențele sfătuitoarelor organizațiilor la nivel de zonă exemplifică modul în care femeile de pretutindeni pot ajuta la îndeplinirea acestor obiective și pot avea un impact puternic în a-i înălța spiritual și inspira pe alții.

Îndrumări cu privire la stilul de scris:Când faceţi referire la Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, vă rugăm să folosiţi numele întreg al Bisericii în prima menţiune. Pentru mai multe informaţii despre utilizarea numelui Bisericii, consultaţi Îndrumări cu privire la stilul de scris.