Biografie a unui conducător

Vârstnicul Gerrit W. Gong

Vârstnicul Gerrit W. Gong a fost susținut în calitate de membru al Cvorumului celor Doisprezece Apostoli al Bisericii lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă în data de 31 martie 2018. Dânsul slujea în calitate de autoritate generală-Cei Șaptezeci din data de 3 aprilie 2010 până când a fost chemat în Cvorumul celor Doisprezece.

A fost numit membru al președinției Celor Șaptezeci în 6 octombrie 2015. Din 2011 până în 2015, vârstnicul Gong a fost membru al Președinției Zonei Asia, cu sediul în Hong Kong, și și-a încheiat acea slujire în calitate de președinte al zonei.

Vârstnicul Gong a obținut diploma de licență în studii asiatice și universitare  la Universitatea Brigham Young în anul 1977. În 1979, a obținut diploma de masterat în filosofie, iar în 1981 a luat doctoratul în relații internaționale de la Universitatea Oxford, unde a primit bursa Rhodes, una dintre cele mai prestigioase burse ale lumii. În anul 1985, a slujit în calitate de asistent special al subsecretarului de stat în cadrul Departamentului de Stat S.U.A. și, în 1987, a slujit în calitate de asistent al ambasadorului Statelor Unite la Beijing, China. Din anul 1989, dânsul a slujit în mai multe roluri în cadrul Centrului de studii strategice și internaționale din Washington, D.C. A fost asistent al președintelui pentru planificare și evaluare la Universitatea Brigham Young până în aprilie 2010.

Vârstnicul Gong a slujit în numeroase chemări în cadrul Bisericii, inclusiv misionar cu timp deplin în Misiunea Taiwan Taipei, înalt consilier, conducător al grupului înalților preoți, președinte al școlii de duminica la nivel de țăruș, învățător la seminar, episcop, președinte al muncii misionare la nivel de țăruș, președinte de țăruș și autoritate a zonei-Cei Șaptezeci.

Gerrit Walter Gong s-a născut în Redwood City, California, în data de 23 decembrie 1953. Dânsul s-a căsătorit cu Susan Lindsay în luna ianuarie a anului 1980. Dânșii au patru copii și trei nepoți.

Îndrumări cu privire la stilul de scris:Când faceţi referire la Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, vă rugăm să folosiţi numele întreg al Bisericii în prima menţiune. Pentru mai multe informaţii despre utilizarea numelui Bisericii, consultaţi Îndrumări cu privire la stilul de scris.