Comunicat de presă

Vorbitorii din cadrul conferinței mondiale a sfinților din zilele din urmă ne-au îndemnat să ne gândim la ceea ce este spiritual

Când facem alegeri gândindu-ne la lucruri spirituale și punându-L pe Isus Hristos pe primul loc, pregătim calea pentru o viață plină de bucurie, a spus președintele Russell M. Nelson într-o prezentare video înregistrată, care a fost arătată în timpul ultimei sesiuni din cadrul unei conferințe de două zile, desfășurată în zilele de 30 septembrie și 1 octombrie 2023 în orașul Salt Lake, din statul american Utah, și transmisă publicului din întreaga lume.

„Pe măsură ce gândiți din perspectivă celestială, veți privi încercările și opoziția într-o lumină nouă”, a adăugat președintele Bisericii lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă, care recent și-a sărbătorit cea de-a 99-a aniversare. Dânsul a spus că a gândi din perspectivă celestială ne va schimba inima și ne va face să ne rugăm cu mai multă sinceritate. Din cauza unei accidentări la mușchii spatelui, dânsul a urmărit sesiunile prin intermediul tehnicii în loc să participe personal.

Conferința generală este o adunare mondială a Bisericii lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă. De două ori pe an, în timpul primului sfârșit de săptămână din lunile aprilie și octombrie, conducătorii Bisericii din întreaga lume împărtășesc mesaje, sau predici, concentrate asupra lui Isus Hristos și asupra Evangheliei Sale. Oameni de toate credințele, crezurile, din toate mediile și din toată lumea sunt invitați să urmărească, să asculte și să participe.

Vârstnicul Dieter F. Uchtdorf, născut în Germania, vârstnicul Alan T. Phillips din Marea Britanie și vârstnicul Christophe G. Giraud-Carrier, care s-a născut în Franța, au fost printre cei care au vorbit în cadrul conferinței. Alți vorbitori au fost din Argentina, Brazilia, Guatemala, Coreea, Noua Zeelandă și Statele Unite.

În timpul cuvântării dânsului, vârstnicul Uchtdorf, din Cvorumul celor Doisprezece Apostoli, a vorbit despre pilda fiului risipitor. În această povestire din Biblie spusă inițial de Isus Hristos, un fiu răzvrătit pleacă de acasă și își risipește moștenirea. Când se întoarce, tatăl său îl iartă și îi urează bun venit înapoi.

Vârstnicul Uchtdorf s-a adresat celor care și-au pierdut credința, promițându-le că, în momentul în care vor decide să se întoarcă și să pășească pe calea lui Isus Hristos, puterea Sa va intra în viața lor și îi va transforma.

Vârstnicul Phillips a spus: „Cum ne comportăm unul cu altul contează cu adevărat”. Dânsul i-a încurajat pe oameni să-i ajute pe cei care au probleme în familia, congregația sau comunitatea lor locală. A ne îngriji de cei aflați la nevoie poate include, de asemenea, încercarea de a alina suferința celor care trăiesc în sărăcie extremă și a celor strămutați în mod forțat din cauza persecuției, conflictelor și violenței.

În timpul primei sale cuvântări rostite în cadrul unei conferințe generale, vârstnicul Giraud-Carrier a explicat că oamenii pot fi crescuți în culturi diferite; că ei pot proveni din circumstanțe socio-economice diferite, că cine sunt ei în viața muritoare, incluzând naționalitatea, culoarea pielii, preferințele privind mâncarea și orientarea politică, poate să varieze foarte mult. Dar, a spus dânsul, cu toții suntem copii ai lui Dumnezeu, fără excepție.

Vârstnicul Alexander Dushku a fost susținut în calitate de autoritate generală-Cei Șaptezeci în timpul conferinței. În timpul sesiunii conducătorilor, care s-a desfășurat ca parte a conferinței generale, două noi autorități ale zonei-Cei Șaptezeci au fost susținute și două au fost eliberate.

La încheierea conferinței, președintele Nelson a anunțat că Biserica va construi alte 20 de temple în Africa, Asia, America Latină, Statele Unite și Oceania. Sfinții din zilele din urmă consideră că templele sunt case ale lui Dumnezeu, locuri sfinte și pline de pace, departe de preocupările lumii. Acestea sunt diferite de miile de capele și case de întruniri obișnuite din toată lumea care sunt folosite pentru slujba de duminica.

Muzica din cadrul conferinței a fost interpretată de diferite coruri, inclusiv de Tabernacle Choir at Temple Square, dirijat de Mack Wilberg și Ryan Murphy și acompaniat la orgă de Andrew Unsworth și Richard Elliott.

Îndrumări cu privire la stilul de scris:Când faceţi referire la Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, vă rugăm să folosiţi numele întreg al Bisericii în prima menţiune. Pentru mai multe informaţii despre utilizarea numelui Bisericii, consultaţi Îndrumări cu privire la stilul de scris.