Comunicat de presă

Vorbitorii din cadrul conferinței la nivel mondial îndeamnă la reînnoirea angajamentului de a-L urma pe Isus Hristos

Schimbări anunțate pentru a crește nivelul de participare a femeilor și a întări tinerii

Orașul Salt Lake – Creșterea nivelului de participare a femeilor, întărirea tinerilor și reînnoirea angajamentului personal de a-L urma pe Isus Hristos au fost subiectele pe care s-a pus accent în cuvântările și anunțurile conferinței generale bianuale a Bisericii lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă.

 

Cele cinci sesiuni ale conferinței s-au desfășurat în zilele de 5 și 6 octombrie 2019, fiind transmise de la Centrul de conferințe cu o capacitate de 21.000 de locuri din orașul Salt Lake, Utah, S.U.A. Prin intermediul satelitului, al radioului, al televiziunii și al transmisiunilor prin Internet, precum și prin publicații tipărite, vorbitorii au avut o audiență globală estimată la milioane de oameni.

Prețuirea slujirii oferite de femei

Femeile neprihănite din Biserică vorbesc și predau cu putere și autoritate de la Dumnezeu, a afirmat Russell M. Nelson, președintele Bisericii lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă. Predarea doctrinei lui Hristos de către femei și participarea lor în consiliile Bisericii este esențială, niciodată doar de formă, a adăugat dânsul.

Înaintea sesiunilor principale ale conferinței, autoritățile generale și oficianții generali ai Bisericii s-au întrunit pentru a fi instruiți de Prima Președinție. Președintele Russell M. Nelson a împărtășit acestora noi reguli cu privire la calitatea de martori la rânduieli, inclusiv la botezurile înfăptuite în capele și temple. Aceste modificări sunt menite să sporească nivelul de participare a membrilor familiei la rânduieli, a precizat președintele Nelson în cadrul conferinței.

Pentru prima dată, planurile de a construi noi temple au fost anunțate în sesiunea femeilor din cadrul conferinței. Anunțul privind construcția a patru noi temple în Statele Unite ale Americii și a câte unuia în Sierra Leone, Papua Noua Guinee, Filipine și Guatemala face ca numărul total de temple din întreaga lume aflate în funcțiune, în curs de execuție sau anunțate să se ridice la 217.

Întărirea tinerilor

Vârstnicul Quentin L. Cook, din Cvorumul celor Doisprezece Apostoli, și sora Bonnie H. Cordon, președinta generală a Tinerelor Fete, au subliniat reglementările făcute cu privire la anumite reguli pentru a întări tinerii.

Vârstnicul Cook a menționat că, la nivel local, episcopii vor putea conduce și îndruma tinerii într-un mod mai direct. Președințiile Tinerilor Băieți formate din bărbați adulți care conduceau tinerii băieți la nivel de congregație sunt desființate. Timp de mai bine de un secol, programul pentru Tinerele Fete din cadrul Bisericii a împărțit fetele în trei clase. Din acest moment, clasele vor fi organizate în funcție de nevoile fiecărei congregații în parte, a explicat sora Cordon.

Să Îl urmăm pe Isus Hristos

Sfinții din zilele din urmă, asemenea altor persoane care Îl urmează pe Isus Hristos, caută mereu modalități de a-i ajuta, a-i întări și a-i iubi pe alții, a spus președintele Nelson auditoriului. Pe lângă alte inițiative, Biserica ajută refugiați, a elaborat dânsul. Numai în cursul anului 2018, Biserica a oferit bunuri de prim ajutor pentru refugiați în 56 de țări. În plus, mulți membri ai Bisericii se oferă voluntari pentru a ajuta refugiații să se integreze în comunități noi.

Adevărații ucenici ai lui Isus Hristos Îl iubesc pe Dumnezeu și îi iubesc pe copiii Săi, fără a se aștepta la ceva în schimb, a spus vârstnicul Dieter F. Uchtdorf, din Cvorumul celor Doisprezece Apostoli. Sora Reyna I. Aburto, a doua consilieră în președinția generală a Societății de Alinare, i-a îndemnat pe cei care au urmărit conferința să urmeze cărarea Salvatorului și să dea dovadă de mai multă compasiune. Vârstnicul Hans T. Boom, din Cei Șaptezeci, a invitat auditoriul să pășească afară din întuneric la lumină și a spus că lumina Evangheliei va oferi căldură și vindecare.

Inițiativele și anunțurile recente din cadrul Bisericii ar trebui să fie considerate un efort corelat de a ajuta membrii să se apropie de Isus Hristos, a explicat vârstnicul Jeffrey R. Holland, din Cvorumul celor Doisprezece Apostoli.

Conducere

Printre schimbările în conducerea Bisericii anunțate la conferința generală s-a numărat eliberarea vârstnicului Wolfgang Pilz din chemarea de autoritate a zonei-Cei Șaptezeci, acesta fiind chemat să slujească în calitate de președinte al Templului Frankfurt, Germania. Soția sa, Karin Pilz, va sluji în calitate de îndrumătoare a surorilor în templu.

Îndrumări cu privire la stilul de scris:Când faceţi referire la Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, vă rugăm să folosiţi numele întreg al Bisericii în prima menţiune. Pentru mai multe informaţii despre utilizarea numelui Bisericii, consultaţi Îndrumări cu privire la stilul de scris.