Comunicat de presă

Voluntari sfinți din zilele din urmă lucrează cu organizația Habitat for Humanity pentru a construi case în România

La sfârșitul lunii septembrie a anului 2023, membri tineri adulți și misionari ai Bisericii lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă s-au adunat în Țuțora, lângă Iași, în România, împreună cu o echipă a organizației Habitat for Humanity pentru a ajuta la construirea de case pentru familii aflate la nevoie. Timp de două zile, acești voluntari, precum și familiile care au primit casele, au montat grinzi pentru acoperiș, au tencuit, au zugrăvit, au montat plăci de rigips și altele.

Habitat for Humanity este o organizație non-profit, care construiește sau repară case pentru oameni săraci. Organizația caritabilă a construit case și a lucrat în peste 70 de țări, oferind unor oameni din întreaga lume șansa de a avea propriul cămin.

„Se pot găsi multe statistici referitoare la sărăcia din România”, a spus Adrian Magda, coordonatorul proiectului. „Se pot găsi două sau trei generații care trăiesc sub același acoperiș sau apartament. Aproape o treime dintre români trăiesc astfel. Aproape jumătate dintre gospodării, în special cele din zonele rurale, încă nu au o toaletă în interiorul casei.”

„Mulți încă scot apa din fântâni. Nu sunt condiții moderne, așa cum ar trebui să fie”, a adăugat Magda.

Casele care se construiesc sunt proiectate să asigure un spațiu de locuit corespunzător pentru familiile care vor locui în ele, având canalizare, apă curentă și electricitate pentru iluminat adecvat și aparate electrocasnice – condiții pe care aceste familii nu le-au avut înainte.

Grupul de voluntari care s-a implicat a provenit din întreaga Românie, și chiar din Europa, lăsând deoparte munca sau școala pentru a se alătura lucrărilor de construcție. Pentru a face acest lucru posibil, Biserica lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă nu numai că a găsit voluntari, ci a finanțat proiectul pentru a ajuta la furnizarea materialelor de construcție. Alături de voluntari, familiile care au primit casele care au fost construite au ajutat, de asemenea, la construcție.

La încheierea celei de-a doua zile, după ce unul dintre duplexuri a fost finalizat, s-au adunat cu toții. Membrilor familiilor care au primit casele le-au fost înmânate cheile, în semn că acum erau proprietari de case. Printre aceștia s-a numărat Daniela, care a spus: „Suntem foarte recunoscători pentru ajutorul acordat, pentru construirea acestei case pe care acum o numim cămin”.

Robert Pătrășcoiu, directorul Habitat for Humanity în România, a spus: „Doresc să-mi exprim recunoștința profundă față de Caritatea Sfinților din Zilele din Urmă”. Dânsul a adăugat: „Ajutorul dumneavoastră înseamnă mai mult decât construirea a patru pereți și a unui acoperiș. Este un cămin nou pentru două familii”.

Îndrumări cu privire la stilul de scris:Când faceţi referire la Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, vă rugăm să folosiţi numele întreg al Bisericii în prima menţiune. Pentru mai multe informaţii despre utilizarea numelui Bisericii, consultaţi Îndrumări cu privire la stilul de scris.