Comunicat de presă

Vizitele online ale locurilor istorice ale Bisericii întăresc credincioșii de pretutindeni

Traducătorii din fiecare țară extind ocaziile de a vizita locuri îndepărtate

Vizitele online ale locurilor istorice ale Bisericii aduc „istoria la viață”, a spus Sybille Ravn-Winch. La începutul acestui an, dânsa a fost rugată să traducă în direct un tur al Dumbrăvii Sacre din limba engleză în limba germană, pentru alți membri ai congregației la care participă în Germania. În timp ce majoritatea locurilor istorice ale Bisericii lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă oferă vizite online în limba engleză și în alte câteva limbi, traducătorii din fiecare țară au creat astfel de ocazii pentru membrii și prietenii Bisericii din întreaga lume, care nu ar fi avut altfel ocazia să viziteze locurile istorice ale Bisericii în persoană.

Dumbrava Sacră se află în Palmyra, New York, în Statele Unite. Acest loc este plin de însemnătate pentru sfinții din zilele din urmă, fiind locul în care Dumnezeu Tatăl și Fiul Său Isus Hristos i-au apărut tânărului Joseph Smith jr. în anul 1820 și au început restaurarea Bisericii lui Isus Hristos în lume.

Virtual Tours Church Sites 01
Virtual Tours Church Sites 01
Dumbrava Sacră se află în nordul statului New York.2022 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
Download Photo

„Era încă zăpadă pe pământ, când îndrumătorii turului mergeau pe acele cărări oferindu-ne sentimentul că ne aflam chiar în acele locuri”, a spus Sybille. „Drumul de la casă până la Dumbrava Sacră a fost destul de lung și îți oferă o înțelegere mai bună a efortului pe care Joseph Smith a trebuit să-l depună pentru a găsi un loc izolat în care să se roage.”

Pandemia a fost catalizatorul care a făcut ca locurile istorice ale Bisericii să ofere vizite online. Pe măsură ce oamenii din întreaga lume s-au obișnuit cu platformele de adunări online, s-au făcut eforturi considerabile pentru a face din aceste vizite o experiență plină de însemnătate. Îndrumătorii de la fața locului imprimă ritmul vizitelor, astfel încât interpreții să poată traduce câteva propoziții deodată. Pentru a îmbunătăți experiența online, s-au făcut actualizări ale telefoanelor, camerelor de luat vederi și ale mijloacelor tehnice. Pe lângă acestea, pentru a personaliza vizita, deseori se acordă timp pentru a răspunde la întrebări adresate de participanți.

„Ne-am dat imediat seama de nevoia de a-i ajuta pe misionarii noștri să-și îndeplinească scopul”, a spus Brad Allen, președintele Locului istoric Batalionul mormon. „Pentru noi a fost o încântare să-i vedem împărtășind istoria Batalionului mormon și ce a însemnat acesta pentru extinderea în Statele Unite și pentru Biserică și al ei public din toată lumea.”

Locul istoric al Batalionului mormon din San Diego a fost închis pentru vizitele în persoană în data de 14 martie 2020. Pe parcursul următoarelor 14 luni, misionarii au oferit aproape 3.800 de vizite online pentru aproximativ 40.000 de vizitatori din 70 de țări din întreaga lume, inclusiv 22 din Europa.

Virtual Tours Church Sites 02
Virtual Tours Church Sites 02
Batalionul mormon la San Diego2022 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
Download Photo

„Mulți dintre membrii Batalionului mormon au fost sfinți din zilele din urmă din Europa”, a spus Brad Allen, președintele Locului istoric al Batalionului mormon. „Ei au fost pionierii Bisericii, credincioși și devotați – făcând sacrificii pentru a clădi Sionul.”

Următoarea vizită online în care Sybille ar dori să vă ducă este Istoricul Nauvoo, situat în vestul statului Illinois din Statele Unite. Nauvoo este un oraș construit de sfinții din zilele din urmă din perioada de început pe malurile râului Mississippi și a fost sediul central al Bisericii din anul 1839 până în anul 1846.

Sora Marilyn Berg Rizley slujește împreună cu soțul dânsei, președintele Stephen Rizley, care supraveghează Istoricul Nauvoo, un loc plin de istorie al Bisericii. Dânsa a spus că, în acest an, vizitele în persoană și online reprezintă o completare importantă pentru membrii Bisericii care sunt angajați în studiul săptămânal al scripturii Doctrină și legăminte și al istoriei timpurii a Bisericii, așa cum este rezumată în programa de învățământ Vino și urmează-Mă pentru anul 2021.

Virtual Tours Church Sites 03
Virtual Tours Church Sites 03
Istoricul Nauvoo2022 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
Download Photo

„Ne place să stabilim legături cu membrii din întreaga lume și să împărtășim istoria bogată pe care o are Biserica aici, în Nauvoo”, a spus sora Rizley. „Aceste locuri au fost păstrate și restaurate pentru a întări credința membrilor noștri. Ele sunt moșteniri tangibile ale celor care au sacrificat atât de mult pentru a întemeia Biserica. Noi, toți, putem să primim tărie din eroismul lor și să facem și noi lucruri dificile.”

Dânsa a împărtășit câteva sfaturi utile atunci când dorim să organizăm o vizită online a unui loc din istoria Bisericii, cu un traducător dintr-o anumită țară. 1) Găsiți o persoană care vorbește limba engleză și care să se înscrie cu grupul. 2) Când începe vizita online, transmiteți misionarilor prin chat că va fi un traducător și ei vor face ca traducătorul să fie gazdă împreună cu ei pentru a avea acces la microfon. 3) Verificați pentru a fi siguri că vizita este programată în fusul orar corect pentru țara dumneavoastră. De multe ori, vizitele pot fi adaptate pentru a fi potrivite din punct de vedere al orei pentru participanți online din toată lumea.

Președintele Allen a spus că participanții la o vizită online „se pot aștepta ca dragostea lor pentru Evanghelie să fie întărită și să dobândească apreciere față de ceea ce au făcut sfinții din zilele din urmă din perioada de început pentru a deschide calea pentru noi astăzi”.

„Aceste vizite ajută istoria noastră să devină mai reală și mai credibilă pentru membrii noi și cei mai vechi ai Bisericii”, a spus Sybille. „Este un exemplu frumos de clădire a credinței pentru fiecare dintre noi.”

Locurile istorice ale Bisericii vor continua să ofere vizite online pentru persoane, familii și grupuri, chiar și când vizitele în persoană vor fi reluate. Vizitele pot fi programate pentru următoarele locuri: locul de naștere al lui Joseph Smith, Dumbrava Sacră, Dealul Cumora, Locul publicării Cărții lui Mormon, Locul Restaurării Preoției, Ferma Whitmer, Istoricul Kirtland, Centrul pentru vizitatori Independence, Închisoarea Liberty, Tabernacolul St. George, Centrul Batalionului Mormon la San Diego și Centrul privind drumul mormon de la Winter Quarters. Vizitele pot fi acum programate dintr-un singur loc de pe site-ul Bisericii - https://www.churchofjesuschrist.org/learn/historic-sites/virtual-tours-by-location?lang=eng

Îndrumări cu privire la stilul de scris:Când faceţi referire la Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, vă rugăm să folosiţi numele întreg al Bisericii în prima menţiune. Pentru mai multe informaţii despre utilizarea numelui Bisericii, consultaţi Îndrumări cu privire la stilul de scris.