Comunicat de presă

Viața de împăciuitor a președintelui Nelson inspiră membrii din Europa

Membrii Bisericii lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă din întreaga lume se vor aduna sâmbătă, 30 septembrie și duminică, 1 octombrie, pentru a asculta mesajele pregătite de profetul din zilele noastre și alți conducători ai Bisericii. Aceste mesaje inspirate se concentrează asupra lui Isus Hristos și asupra învățăturilor Sale. Conducători ai Bisericii oferă îndrumare și împărtășesc sfaturi, experiențe personale și cunoștințe spirituale.

GC102023 01Download Photo

În cuvântarea sa din cadrul Conferinței Generale din 1 aprilie 2023, Russell M. Nelson, președintele Bisericii lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă, a făcut tuturor invitația concretă de a deveni împăciuitori. Dânsul a spus: „Mesajul Salvatorului este clar: ucenicii Săi adevărați clădesc, înalță, încurajează, conving și inspiră – indiferent cât de dificilă este situația. Adevărații ucenici ai lui Isus Hristos sunt împăciuitori”.

În data de 9 septembrie 2023, președintele Nelson a sărbătorit împlinirea a 99 de ani. Dânsul a fost un chirurg și cercetător în domeniul medical, renumit la nivel internațional, este, de mult timp, conducător în cadrul Bisericii și, mai presus de toate, este un soț și un tată devotat și iubitor. În decursul vieții sale, dânsul a călătorit în peste 130 de țări, a îndeplinit diferite roluri și a dobândit experiențe prețioase prin interacțiunile sale internaționale cu alți oameni de multe credințe diferite și din medii diferite. Dânsul este un împăciuitor.

Exemplul său și învățăturile sale îi încurajează pe alții să fie caritabili și să se străduiască să fie împăciuitori în interacțiunile lor zilnice cu alți oameni.

Urmând invitația sa, membrii din Zona Europa au fost sârguincioși în eforturile lor de a pune în practică mesajul președintelui Nelson în multe aspecte ale vieții lor.

Un membru, Oliver Bassler, din Weinfelden, Elveția, a împărtășit experiența trăită de dânsul când a ales să fie împăciuitor în timp ce ajuta un prieten. Dânsul a spus: „Am un coleg care a început o afacere proprie. Totuși, afacerea sa nu a mers prea bine până acum, ceea ce era previzibil. În loc să-i vorbesc și să-l critic ca un atotștiutor, l-am încurajat să se roage pentru succesul său profesional și să-L includă pe Isus Hristos în afacerea lui. El a luat în serios acel sfat și, de atunci, lucrurile merg mai bine”.

Mesajul președintelui Nelson, concentrat asupra lui Isus Hristos, nu numai că se concentrează asupra modului în care ar trebui să devenim împăciuitori în viața noastră, dar, de asemenea, asupra modului în care ne putem găsi tăria în exemplul lui Hristos când vremurile sunt grele.

„Dorința mea de a urma chemarea profetului Nelson de a fi împăciuitoare a fost intensă de când am vizionat conferința generală. Uneori reușesc și alteori nu. În vremuri ca acestea, sunt recunoscătoare pentru darul pocăinței și ocazia de a încerca din nou și din nou. Apoi, mă bucur de succese mici când reușesc să calmez situația la muncă sau acasă. Sursa mea de tărie este Isus Hristos, care este prietenul meu”, a spus Marcela Pálková, din Uherské Hradiště, Republica Cehă.

De două ori pe an, mesaje ca acesta, împărtășite de conducători ai Bisericii, inspiră pace, speranță și îndrumare în lumea noastră confuză și schimbătoare. Toți sunt invitați să caute îndrumare, răspunsuri la întrebări personale și alinare în încercări, pe măsură ce ascultă cuvintele unui profet în viață și ale altor conducători ai Bisericii.

Cum puteți participa

Conferința Generală va consta din cinci sesiuni transmise în întreaga lume. Detalii despre orele de vizionare pot fi accesate online.

Toate sesiunile vor fi transmise în direct în peste 70 de limbi pe: broadcasts.ChurchofJesusChrist.org.

Sesiunile sunt, de asemenea, disponibile pe Biblioteca Evangheliei, Latter-day Saints Channel, radio, televiziune, satelit și alte canale digitale.

Puteți viziona conferința online sau citi cuvântările oricând pe churchofjesuschrist.org.

Pentru mai multe informații despre cum să participați la conferința generală, accesați https://newsroom.churchofjesuschrist.org/article/5-ways-to-watch-general-conference-live.

Îndrumări cu privire la stilul de scris:Când faceţi referire la Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, vă rugăm să folosiţi numele întreg al Bisericii în prima menţiune. Pentru mai multe informaţii despre utilizarea numelui Bisericii, consultaţi Îndrumări cu privire la stilul de scris.