Comunicat de presă

Vârstnicul Alliaud sfătuiește tinerii sfinți din zilele din urmă, adunați la Roma, să caute lumina lui Dumnezeu

A căuta înțelegere și încredințare de la Dumnezeu va duce la îndrumare și speranță, a spus vârstnicul Rubén V. Alliaud în timpul evenimentului EuroSeminar desfășurat la Roma. Șaizeci de membri tineri ai Bisericii lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă s-a adunat între 9 și 12 august 2023 online și în sala de conferințe a Templului Roma pentru a participa la discuții cu erudiți și unii cu alții.

ElderRubenVAlliaud_EuroSeminar23
ElderRubenVAlliaud_EuroSeminar23
Vârstnicul Rúben V. Alliaud, primul consilier în Președinția Zonei Centrale, Europa, a Bisericii lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă oferă sfaturi tinerilor sfinți din zilele din urmă adunați la Roma în august 2023.© 2023 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
Download Photo

„Concentrați-vă asupra lucrurile pozitive. Petreceți timp dând dovadă de devotament și rugându-vă pentru a afla ce ar dori Dumnezeu ca voi să faceți”, și-a îndemnat vârstnicul Alliaud auditorii. „Sunteți faruri de lumină. Sunteți copiii lui Dumnezeu. Acestea nu sunt doar niște expresii la modă”, a adăugat dânsul.

„Isus Hristos este Căpetenia și Desăvârșirea credinței noastre. El este lumina lumii. El vă iubește. Aveți încredere în El, urmați-L”, a încheiat dânsul în cadrul adunării de devoțiune din ultima seară a seminarului.

Vârstnicul Alliaud slujește în calitate de primul consilier în Președinția Zonei Centrale, Europa. Dânsul s-a născut în Buenos Aires și a avut o carieră în domeniul juridic și academic înainte de a fi chemat să slujească cu timp deplin în calitate de autoritate generală pentru Biserica lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă.

Tema seminarului „O strălucire perfectă a speranței” este inspirată dintr-un fragment din Cartea lui Mormon. În prezentări și discuții din cadrul grupurilor, participanții s-au gândit la moduri în care pot aduce o schimbare în comunități și în lume.

Sesiunile seminarului s-au concentrat asupra schimbării climei, grijii față de mediul înconjurător, ajutorului umanitar, clădirii păcii, dialogului interreligios, mentoratului, precum și asupra istoriei și viitorului Bisericii lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă în Europa.

ElderRubenVAlliaud_EuroSeminar23_2
ElderRubenVAlliaud_EuroSeminar23_2
Vârstnicul Rúben V. Alliaud, primul consilier în Președinția Zonei Centrale, Europa, a Bisericii lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă oferă sfaturi tinerilor sfinți din zilele din urmă care au participat la evenimentul EuroSeminar 2023, care s-a desfășurat în Roma.© 2023 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
Download Photo

O persoană care a prezentat a citat următorul fragment dintr-o carte canonică a Bisericii: „Să facem cu voioșie toate lucrurile care stau în puterea noastră; și atunci, putem sta neclintiți, cu cea mai mare siguranță, pentru a vedea salvarea lui Dumnezeu și brațul Său dezvăluit”.

Tineri studenți din toată Europa și din alte locuri au primit sfaturi de a asculta cu atenție, a birui părtinirile și prejudecățiile, a fi bine informați în privința problemelor actuale, a fi implicați din punct de vedere civic, a se alătura altora pentru a sluji oamenii aflați la nevoie și a avea încredere în Isus Hristos ca Salvator și speranță a lumii.

Fundația Stirling este unul dintre principalii sponsori ai evenimentului EuroSeminar. Scopul seminarului este de a oferi ocazii tinerilor studenți sfinți din zilele din urmă să-și creeze relații, să fie înălțați spiritual, să fie stimulați și să fie inspirați să trăiască potrivit Evangheliei lui Isus Hristos. Această misiune este pusă în practică de un consiliu consultativ format din erudiți experimentați și de un comitet executiv alcătuit din foști participanți la evenimentele EuroSeminar.

EuroSeminar este un eveniment anual la care participă tineri studenți care trăiesc în diferite națiuni europene. Sute de sfinți din zilele din urmă au participat la aceste evenimente de-a lungul anilor. De asemenea, EuroSeminar sponsorizează videoconferințe care se desfășoară cu regularitate, despre o varietate de subiecte.

Îndrumări cu privire la stilul de scris:Când faceţi referire la Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, vă rugăm să folosiţi numele întreg al Bisericii în prima menţiune. Pentru mai multe informaţii despre utilizarea numelui Bisericii, consultaţi Îndrumări cu privire la stilul de scris.