Comunicat de presă

Următorul volum din „Saints" (Sfinții), al treilea, urmărește istoria Bisericii în Europa

Aportul primilor sfinți din zilele din urmă întărește credința de-a lungul generațiilor

Istoricul britanic James Perry vede istoria ca pe un mod de „a afla de ce lucrurile sunt așa cum sunt”. Curiozitatea sa s-a transformat în pasiune și, mai târziu, într-o carieră. În calitate de scriitor și istoric pentru cel de-al treilea volum din seria „Saints (Sfinții)”, o istorie narativă a Bisericii lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă, cercetările lui Perry se concentrează asupra vieții primilor membri ai Bisericii din Marea Britanie și Europa. Al treilea volum urmează să fie publicat în prima jumătate a anului 2022.

Dânsul a spus că al treilea volum ilustrează, cel mai probabil, „perioada cea mai puțin cunoscută a istoriei Bisericii” și că „cititorii se pot aștepta să afle mai multe despre istoria Bisericii din Europa, despre cum a rezistat la două războaie mondiale și la crize economice. De asemenea, ilustrează modul în care Biserica a abordat practicile din trecut legate de poligamie și a biruit unele dintre presiunile financiare și politice cu care s-a confruntat în America”. Acest volum va ilustra, de asemenea, cum a fost construit templul din Elveția și cum a fost acesta o influență pentru dezvoltarea templelor din întreaga lume.

Perry a spus că acest volum din seria „Saints” va cuprinde povestiri despre sfinții din zilele din urmă din Cehoslovacia, Franța, Germania, Olanda, Marea Britanie și alte țări din Europa.

James Perry Image 01
James Perry Image 01
James Perry, doctor, membru al Higher Education Academy, este scriitor și istoric pentru Biserica lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă.2021 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
Download Photo

În munca sa, Perry citește scrisori, înregistrări și jurnale și, de asemenea, examinează albume și alte documente istorice pentru a găsi și verifica povestirile pe care le întâlnește. El și alți istorici caută să găsească povestiri care să fie „suficient de interesante pentru a-i face pe cititori să întoarcă pagina, care să arate schimbările din cadrul Bisericii și să fie înălțătoare din punct de vedere spiritual. Abordăm și evenimente controversate, dar căutăm, de asemenea, să informăm, să educăm și să inspirăm membrii Bisericii”.

„Sunt mereu surprins de sacrificiile pe care membrii Bisericii sunt dispuși să le facă. Mai ales atunci când vă imaginați că vă aflați în situația altcuiva care a pierdut persoane dragi în timpul războiului, soții lor au murit și au toate motivele să se îndepărteze de religie și de Dumnezeu, dar, se apropie mai mult de El și încă sunt dispuși să se sacrifice chiar și atunci când nu au nimic. Este pur și simplu foarte înălțător.

Realizarea volumelor «Saints» reprezintă un proces de colaborare între istorici și scriitori creativi”, a spus Perry. „În calitate de istoric, încerc să găsesc personaje și să le ofer scriitorilor creativi mai multe opțiuni diferite. După ce s-au uitat la sursele pe care le-am adunat, ei vor începe să schițeze cum ar putea arăta povestirea, întrețesând cât mai multe evenimente diferite care au avut loc în Biserică.”

Dânsul a spus că această lucrare nu ar fi fost posibilă fără jurnalele și înregistrările personale care au fost păstrate încă din primele zile ale Bisericii. Perry îi încurajează pe sfinții din zilele din urmă de astăzi să facă același lucru.

„Suntem doar o verigă în lanțul istoriei restaurării și suntem îndreptățiți să fim întăriți cu ajutorul experiențelor celor dinaintea noastră. Avem, de asemenea, responsabilitatea de a lăsa o moștenire pentru cei care vor urma după noi”, a declarat Perry.

Dorința sa este ca membrii și prietenii Bisericii din Europa să citească volumele Saints și „să aibă dorința de a se strădui puțin mai mult, de a fi puțin mai buni și de a fi întăriți prin intermediul aportului celor din trecut”, a spus Perry. „Poziția de astăzi a Bisericii în Europa se datorează, în mare parte, celor care au fost înaintea noastră. Au depășit stereotipurile, au construit clădiri, au împărtășit Evanghelia, au scris articole de ziar și fiecare dintre aceste acțiuni a continuat să modeleze Biserica și locul ei în societatea de astăzi.”

James Perry Image 02
James Perry Image 02
James Perry cu familia sa2021 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
Download Photo

Cei care doresc să citească volumele unu și doi din seria „Saints”, pot achiziționa exemplare tipărite de la centrele de distribuire din apropierea templelor sfinților din zilele din urmă sau online, din magazinul online al Bisericii (în 14 limbi). Seria este, de asemenea, disponibilă gratuit în Biblioteca Evangheliei și în alte formate aici. Sfat pentru cititori. Fiecare carte din serie se încheie cu dedicarea unui templu: volumul unu, Templul Nauvoo; volumul doi, Templul Salt Lake și volumul trei, templul din Elveția.

În plus, o serie de șase povestiri cercetate și scrise de Perry vor fi publicate lunar în redacțiile de știri ale Bisericii din întreaga Europă. Aceste articole vor prezenta aportul sfinților din zilele din urmă la clădirea Bisericii în Europa. Seria se intitulează „Milestones and Miracles: The heritage of Latter-day Saints in Europe („Repere și miracole: Moștenirea sfinților din zilele din urmă în Europa”), începând cu Arthur Winter: „Unul dintre marile daruri ale Marii Britanii pentru lucrarea Bisericii”.

Despre James Perry, doctor, membru al Higher Education Academy (Academia de învățământ superior)

James Perry a devenit membru al Bisericii lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă în Anglia, când era tânăr băiat. La doi ani după ce a fost botezat, a slujit în misiune cu timp deplin în Misiunea Manchester, Anglia. S-a simțit onorat să slujească în zone în care au trăit primii misionari și membri sfinți din zilele din urmă în zilele de început ale Bisericii.

După misiunea sa, Perry a studiat istoria la Universitatea Lancaster, obținând o diplomă de licență, una de masterat și una de doctorat. Este membru al Higher Education Academy și, în trecut, a fost cercetător și conferențiar asociat în cadrul Universității Lancaster și director al departamentului pentru cariere universitare și al echipelor de sprijin academic la Colegiul Newcastle.

Perry lucrează cu normă întreagă pentru Biserică în calitate de scriitor și istoric și, în prezent, este președintele ramurii congregației sale din nordul Angliei, unde locuiește împreună cu soția și cei doi copii.

Îndrumări cu privire la stilul de scris:Când faceţi referire la Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, vă rugăm să folosiţi numele întreg al Bisericii în prima menţiune. Pentru mai multe informaţii despre utilizarea numelui Bisericii, consultaţi Îndrumări cu privire la stilul de scris.