Comunicat de presă

Un nou program pentru tineri intră în vigoare începând cu anul 2020

Începând cu 1 ianuarie 2020, tinerii Bisericii lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă vor începe să participe în noi programe pentru tineri create și finanțate de Biserică

În luna mai a anului 2018, conducătorii Bisericii lui Isus Hristos au anunțat planuri privind resurse și programe noi pentru a-i ajuta pe toți copiii și tinerii cu vârste cuprinse între 8 și 18 ani să-și clădească credința în Isus Hristos, să dezvolte deprinderi de viață și să-și ducă la îndeplinire rolul divin de copii ai lui Dumnezeu.

 

Această nouă inițiativă va înlocui toate programele de activități existente, dar, până atunci, conducătorii Bisericii încurajează implicarea totală în programele existente și susținerea totală a acestora. Noua inițiativă va include activități săptămânale, activități în aer liber, tabere, conferințe și nu numai. Activitățile sunt menite să țină cont de nevoi, nu de cerințe și se vor desfășura așa cum stabilesc conducătorii locali pentru a îndeplini cel mai bine nevoile tinerilor din zonele respective. Conducătorii locali, părinții și copiii sunt încurajați să planifice și să desfășoare activități care invită Spiritul.

Biserica a emis declarația de mai jos pentru a explica schimbările.

Copiii și tinerii Bisericii lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă din întreaga lume sunt foarte prețioși. Ei reprezintă viitorul nostru, iar faptul de a le sluji conform nevoilor lor este un aspect foarte important asupra căruia ne concentrăm în Biserică. În ultimii ani, conducătorii Bisericii au pregătit o nouă inițiativă de a le preda copiilor și tinerilor, de a le oferi ocazii să conducă și să se dezvolte, de a veni în sprijinul familiilor și de a întări tinerii de pretutindeni în timp ce își dezvoltă credința în Domnul și Salvatorul nostru, Isus Hristos. Această nouă abordare este menită să ajute toate fetele și toți băieții, toate tinerele fete și toți tinerii băieți să-și descopere identitatea eternă, să-și formeze caracterul și rezistența, să dezvolte deprinderi de viață și să-și ducă la îndeplinire rolul divin de fiice și fii ai lui Dumnezeu.

Mai multe informații și resurse vor fi disponibile pe childrenandyouth.lds.org.

Îndrumări cu privire la stilul de scris:Când faceţi referire la Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, vă rugăm să folosiţi numele întreg al Bisericii în prima menţiune. Pentru mai multe informaţii despre utilizarea numelui Bisericii, consultaţi Îndrumări cu privire la stilul de scris.