Comunicat de presă

Un apostol mulțumește statului Kuweit pentru recunoașterea oficială a Bisericii

Vârstnicul Cook și soția sa, Mary, îl salută pe domnul Fareed Emadi, în orașul Kuweit

În luna februarie – și pentru prima dată în mai mult de 40 de ani – statul Kuweit a recunoscut în mod oficial o organizație religioasă. Această organizație este Biserica lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă.

 

În această săptămână, vârstnicul Quentin L. Cook, din Cvorumul celor Doisprezece Apostoli, și soția sa, Mary, s-au întâlnit cu liderii guvernului și cu sfinți din zilele din urmă în orașul Kuweit, pentru a-și exprima recunoștința în numele Primei Președinții pentru acest eveniment important.

„Suntem nespus de recunoscători pentru rolul dumneavoastră absolut esențial în a recunoaște în mod oficial Biserica lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă”, a spus vârstnicul Cook în cadrul unei întâlniri cu domnul Fareed Emadi, secretar general al Comisiei Supreme pentru Promovarea Moderării în Ministerul Awqaf. „Aceasta este o ocazie extraordinară pentru noi și suntem foarte recunoscători. Apreciem prietenia și vrem să ne exprimăm recunoștința. Vom deveni cetățeni foarte buni, vecini buni, prieteni buni… Ne simțim confortabil cu oameni de diferite credințe, dar care se simt responsabili față de Dumnezeu.”

Elder Cook i-a oferit domnului Fareed Emadi un exemplar cu copertă din piele al Cărții lui Mormon în limba arabă și o statuetă reprezentând pionieri trăgând un cărucior. Episcopul Terry Harradine, conducător al congregației din Kuweit a Bisericii, a oferit liderului guvernului un exemplar cu copertă cartonată a volumului unu din seria „Sfinții”, semnată de fiecare membru al congregației.

Domnul Fareed Emadi a spus că Ministerul Awqaf a oferit această recunoaștere oficială Bisericii ținând cont de învățăturile Islamului și ale profetului Muhammad, care se concentrează pe dorința de a trăi în pace. „Religia noastră ne-a învățat cum să ne comportăm cu alții și cum să-i respectăm pe alții”, a spus dânsul.

Recunoașterea oficială a Bisericii include interzicerea cu strictețe a prozelitismului în rândul musulmanilor și a botezului musulmanilor din Kuweit.

În cadrul unei adunări de devoțiune din ziua de duminică, 9 iunie, la care au participat membrii din congregația din orașul Kuweit, vârstnicul Cook a vorbit despre beneficiile practice și „foarte însemnate” ale faptului de a primi recunoaștere din partea unui guvern ca Biserică. Acestea includ, a spus dânsul, posibilitatea de a deschide un cont bancar ca Biserică, de a închiria sau de a deține proprietăți și de a solicita vize pentru voluntari umanitari.

„Ar putea părea simplu în anumite privințe, [dar] acest lucru nu este un lucru neînsemnat”, a spus vârstnicul Cook, a cărui oprire în Kuweit a urmat vizitelor la Ierusalim și în Grecia de săptămâna trecută. „Există o mare diferență între a fi bine primit și a nu fi bine primit. Este important să putem avea statutul unei entități care este recunoscută de legile guvernului țării în care preaslăvim și în care trăim.”

 În Kuweit, vârstnicul și sora Cook s-au întâlnit, de asemenea, cu o membră de rang înalt a familiei regale din Kuweit, Excelența Sa, Sheikha Intisar Salem al-Ali al-Sabah. În ziua de luni, vârstnicul Cook și alți bărbați, inclusiv conducători religioși locali, s-au adunat pentru o întâlnire tradițională diwaniya (o întâlnire importantă în viața socială a bărbaților arabi din Golf). De asemenea, sora Cook și alte femei s-au adunat pentru a socializa.

În ziua de duminică, vârstnicul Cook s-a adresat unui număr de 125 de soldați în cadrul unei adunări de împărtășanie de la Baza Arifjan, o bază militară a armatei S.U.A., situată în afara orașului Kuweit.

 „Faptul de a fi aici ne face să fim de multe ori separați de multe dintre lucrurile care ne leagă și ne conectează la Evanghelie – sau cel puțin așa ne simțim”, a spus Joshua Sharp, sfânt din zilele din urmă și capelanul de la baza militară S.U.A. din Kuweit. „Există o mulțime de ispite și ocazii pe care nu le-ai avea acasă. Și, apoi, există ocazii irosite. Nu putem merge la templu la fel de des ca mulți alții. Chiar dacă mergem la biserică duminica, aceasta se desfășoară într-un cadru complet diferit. Așadar, faptul de a fi atât de aproape de un apostol al Domnului și de a interacționa într-un mod atât de personal cu dânsul a fost un dar special și însemnat pentru soldați.”

Biserica lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă este o organizație mondială cu peste 16 milioane de membri care se întrunesc în mai mult de 30.000 de congregații care preaslăvesc în 188 limbi. Aproape 300 de membri ai Bisericii lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă trăiesc și lucrează în Kuweit; ei provin din multe țări din întreaga lume. Recunoașterea oficială din partea guvernului permite conducătorilor locali să slujească mai bine membrilor din Kuweit.

În anul 2011, vârstnicul Jeffrey R. Holland, din Cvorumul celor Doisprezece Apostoli, a dedicat Kuweitului pentru binecuvântările Evangheliei Bisericii restaurate a lui Isus Hristos.

Îndrumări cu privire la stilul de scris:Când faceţi referire la Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, vă rugăm să folosiţi numele întreg al Bisericii în prima menţiune. Pentru mai multe informaţii despre utilizarea numelui Bisericii, consultaţi Îndrumări cu privire la stilul de scris.