Comunicat de presă

Tinerii mormoni renunță la rețelele de socializare timp de șapte zile

FRANKFURT – Tinerii mormoni din Zona Europa renunță la rețelele de socializare timp de șapte zile consecutive. Ei au răspuns invitației făcute de profetul Bisericii lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă, Russel M. Nelson.

 

În data de 3 iunie 2018, în carul unei transmisiuni mondiale pentru tineri, președintele Nelson i-a invitat pe toți tinerii cu vârste cuprinse între 12 și 18 ani să țină „un post de șapte zile de la rețelele de socializare”. Cei care au ales să participe au renunțat să-și mai folosească conturile de Facebook, Instagram și Snapchat o perioadă de șapte zile aleasă de ei. Invitația de a lua o „pauză de șapte zile de la lucruri false” este un efort de a-i ajuta pe tinerii mormoni să se „deconecteze de la folosirea constantă a rețelelor de socializare”. Președintele Nelson a spus că, în timp ce rețelele de socializare au câteva aspecte pozitive, „acestea creează o realitate falsă”. Emma Burnham, o tânără americană de 14 ani, care locuiește lângă Frankfurt, a spus: „Cred că profetul a făcut această invitație pentru a ne ajuta să realizăm că sunt și alte lucruri mai importante decât videoclipurile de pe Instagram și câte like-uri primim la noile noastre postări. Petrecerea timpului cu familiile noastre, învățarea Evangheliei și slujirea aproapelui trebuie să fie prioritățile noastre”. Mulți tineri ai Bisericii, chiar și membri de peste optsprezece ani au răspuns provocării profetului. „Șapte zile fără rețele de socializare a fost ca o gură de aer proaspăt”, a spus Ana Grana, o tânără de 16 ani din Anglia cu strămoși de origine spaniolă și portugheză. „Mi-am dat seama cât este de relaxant să nu fii în permanență cu telefonul în mână răspunzând la mesaje și văzând ce fac alții. Nu știam că toate acestea mă stresau. A fost chiar plăcut să iau o pauză. Mi s-a părut că cele șapte zile au trecut repede”. Grana a mai spus că s-a simțit relaxată și a avut „mai mult timp pentru lucrurile spirituale”. Grana locuiește în Frankfurt. Potrivit unui articol al Eurostat intitulat „A fi tânăr în Europa de astăzi – lumea digitală”, în anul 2017, 93% dintre gospodării au avut acces la internet. Potrivit aceluiași studiu, în anul 2016, 70 până la 90% dintre tinerii cu vârste cuprinse între 16 și 29 de ani din Uniunea Europeană folosesc site-urile de socializare în timp ce întreaga populație înregistrează o medie de peste 50%. Gideon Burnham, fratele de 13 ani al lui Emma Burnham, a ținut acest post împreună cu întreaga familie. El a spus că a simțit că a putut să afle mai multe despre membrii familiei lui și viața lor. „La început, a fost greu, dar, după aceea, am început să petrecem mult mai mult timp în familie… A fost mai distractiv decât aș fi crezut”, a spus el. Tinerilor care se gândesc să accepte provocarea, Gideon Burnham le spune: „Țineți postul! La început, puteți crede că este greu și fără rost dar este mai ușor și vă veți da seama că vă influențează într-un mod pozitiv”. Mai mult de 3.600 de postări de pe Instagram utilizează hashtagul #socialmediafast. În Europa, sunt peste 500.000 de membri ai Bisericii. Aproximativ 40.000 dintre acești membri locuiesc în Germania.

Îndrumări cu privire la stilul de scris:Când faceţi referire la Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, vă rugăm să folosiţi numele întreg al Bisericii în prima menţiune. Pentru mai multe informaţii despre utilizarea numelui Bisericii, consultaţi Îndrumări cu privire la stilul de scris.