Comunicat de presă

Studenți de la asistență medicală la BYU ajută refugiați ucraineni în timpul unei călătorii în Polonia

Această povestire este publicată aici prin amabilitatea TheChurchNews.com. Nu poate fi folosită de alte instituții de media.

Rachel Sterzer Gibson, Church News

Nadia DeVol, studentă la asistență medicală la Universitatea Brigham Young (BYU), are membri ai familiei în Ucraina și s-a rugat pentru a avea o ocazie de a-i ajuta pe oamenii de acolo într-un fel.

Recent, a avut ocazia de a se alătura unui grup de studenți și profesori de la BYU, o universitate sponsorizată de Biserica lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă, într-o călătorie de studiu în afara țării, în Polonia, pentru a sluji în centrele de refugiați ucraineni. „Voi fi mereu recunoscătoare pentru că mi s-au oferit resurse și acces pentru a face parte din acest proiect datorită BYU”, a spus DeVol într-un comunicat de presă al BYU, în data de 13 iunie.

BYU nursing 1
BYU nursing 1
Un grup de studenți și profesori de la BYU au călătorit în Polonia, în luna mai a anului 2023, pentru a sluji într-un centru pentru refugiați ucraineni. Fotografie de la BYU photo, prin amabilitatea Church News.2023 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
Download Photo

DeVol, care este jumătate ucraineancă și vorbește fluent limba rusă, a slujit ca traducător pentru grup în timp ce au oferit ajutor medical, au predat clase despre sănătate și starea de bine și au donat provizii medicale în valoare de mii de dolari.

Semințele călătoriei din acest an au fost plantate în urmă cu un an, când Julie Valentine, decan asociat al Facultății de Asistență Medicală, și Leslie Miles, profesoară la Facultatea de Asistență Medicală, au luat un alt grup de studenți de la asistență medicală pentru a ajuta refugiați ucraineni din Varșovia, Polonia.

BYU nursing 2
BYU nursing 2
Un student de la BYU predă o clasă la Jednosc, un centru educațional și cultural pentru refugiații ucraineni, în timpul unei călătorii de studiu în afara țării, în luna mai a anului 2023. Fotografie de la BYU photo, prin amabilitatea Church News.2023 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
Download Photo

Publicând pe rețelele de socializare despre călătoria de studiu în afara țării de anul trecut, Valentine a scris despre modul în care studenții de la BYU au exemplificat mottoul Facultății de Asistență Medicală, acela de a „învăța arta vindecătorului”.

„Cuvintele nu pot exprima această disperare, groază, rezistență, compasiune și speranță”, a scris ea pe Twitter după ce grupul lor a petrecut 20 de ore în acea zi oferind îngrijire refugiaților.

La scurt timp după aceea, Miles și Valentine au spus într-un comunicat de presă al BYU că erau hotărâți să ajute în continuare refugiații ucraineni. „Acest lucru nu se termină și nevoile umanitare sunt imense”, a spus Valentine în anul 2022.

Cu ajutorul lui DeVol și al altor câțiva studenți de la BYU – Jed Fuller, Niles Herrod și Saydie Clark – au creat o organizație nonprofit numită Unity for Ukraine (Uniți pentru Ucraina) pentru a sprijini eforturile centrului Jednosc, un centru cultural și educațional creat de profesori ucraineni pentru a ajuta refugiații.

„Am creat Unity deoarece dorim ca acești învățători ucraineni și școala lor să prospere”, a explicat DeVol. „Ei ajută femei și copii ale căror vieți au fost date peste cap și dorim să vedem că au succes.”

Grupul de studiu în afara țării din acest an, împreună cu Valentine și Miles, au petrecut mare parte din timp oferind ajutor și predând clase la Jednosc. Ei au predat clase despre gestionarea stresului și anxietății și tratarea traumelor și au oferit ajutor medical de bază verificând semne vitale și oferind alinare individuală și provizii medicale.

Publicând pe rețelele de socializare în data de 18 mai, Valentine a împărtășit o fotografie cu un student de la BYU vorbind în mod individual cu un refugiat. „Păstorim câte «unul» pe rând… Sunt atât de multe nevoi, dar ușurarea poverilor cuiva contează”, a scris ea.

BYU nursing 3
BYU nursing 3
Păstorim câte „unul" pe rând. Julie Valentine, studentă la Facultatea de Asistență Medicală a BYU, ajută la adăpostul de refugiați ucraineni.2023 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
Download Photo

O absolventă recentă a BYU, Brenna Wilkinson, care a slujit în calitate de traducător în timp ce se afla la centru, a spus în declarația de presă a BYU: „Am dobândit un respect și o perspectivă mai profunde asupra vieții umane”.

Wilkinson și-a adus aminte de o conversație pe care a avut-o cu o mamă care a vorbit despre trauma pe care o trăia fiul ei după ce a fost forțat să-și părăsească țara.

„I-am cerut lămuriri pentru a mă asigura că o auzisem bine când mi-a spus că băiețelul ei văzuse împușcături și bombardări. S-a uitat direct la mine și a spus: «Desigur»”.

Wilkinson a spus că experiențele ei la BYU, inclusiv studiul recent în afara țării, au ajutat-o să caute să vadă ce poate face pentru alții, nu doar pentru ea însăși.

Călătoria în Polonia a motivat-o pe DeVol să ofere dragoste și vindecare asemănătoare celor ale lui Hristos în viitoarea ei carieră de asistentă medicală, a spus ea. „Tragedia abundă, dar munca pe care am făcut-o a avut mai puțin de-a face cu tragedia și mai mult cu tăria spiritului uman și cu obligația pe care o avem de a ajuta deoarece suntem oameni și așa este bine.”

Îndrumări cu privire la stilul de scris:Când faceţi referire la Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, vă rugăm să folosiţi numele întreg al Bisericii în prima menţiune. Pentru mai multe informaţii despre utilizarea numelui Bisericii, consultaţi Îndrumări cu privire la stilul de scris.