Comunicat de presă

Statuia îngerului Moroni este amplasată în vârful Templului Lisabona, Portugalia

Statuia lui Moroni este un simbol emblematic al Bisericii lui Isus Hristos, care, de regulă, este amplasată în vârful celor mai multe dintre cele 160 de temple care sunt acum în funcțiune în întreaga lume, inclusiv 12 în Europa. Această statuie cu înălțimea de 2,6 metri a unui profet din vechime din Cartea lui Mormon simbolizează răspândirea Evangheliei lui Isus Hristos.

   Echipa de muncitori a folosit o macara pentru a ridica statuia la peste 45 de metri în aer, înainte de a o fixa. Statuia este acoperită cu foiță de aur de 22 de carate, iar muncitorii au atins-o doar cu mănuși pentru a evita zgârierea suprafeței delicate.

Vârstnicul Moreira, autoritate a zonei-Cei Șaptezeci, un organism de conducere al Bisericii, a spus despre această ocazie: „Aceasta este o zi emoționantă în Portugalia. Îngerul Moroni ne aduce aminte că Evanghelia lui Isus Hristos este din nou pe pământ. La fel cum Moroni sună cu bucurie din trâmbiță, și noi ne bucurăm de Evanghelia lui Isus Hristos. Aici, chiar în acest loc, sfinții din Portugalia vor avea ocazia să-L preaslăvească pe Hristos și să învețe mai multe despre El în casa Domnului, în templul Său”.

     Templul Lisabona, Portugalia, a fost anunțat inițial în data de 2 octombrie 2010, iar în data de 5 decembrie 2015 s-a desfășurat ceremonia primelor săpături. După finalizarea templului, acesta va fi deschis pentru public înainte de dedicarea oficială. Aceste date nu au fost încă anunțate. Templul va fi folosit de peste 42.000 de membri din Portugalia, precum și din insulele Azore și Madeira.

Templele sfinților din zilele din urmă sunt diferite de casele de întruniri sau capelele în care membrii se adună duminica pentru a preaslăvi. Templele sunt considerate „case ale Domnului” în care învățăturile lui Isus Hristos sunt confirmate prin intermediul căsătoriei, botezului și altor rânduieli care unesc familiile pentru eternitate. Înăuntru, membrii învață mai multe despre scopul vieții și promit să slujească lui Isus Hristos și aproapelui lor.

Îndrumări cu privire la stilul de scris:Când faceţi referire la Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, vă rugăm să folosiţi numele întreg al Bisericii în prima menţiune. Pentru mai multe informaţii despre utilizarea numelui Bisericii, consultaţi Îndrumări cu privire la stilul de scris.