Comunicat de presă

Sesiunea de sâmbătă seara a Conferinței Generale – Noul simbol al Bisericii, un alt post ținut pentru alinare privind COVID-19, vorbitori tineri

Noul simbol al Bisericii subliniază poziția centrală a Salvatorului

Biserica are un nou simbol care să identifice credința. Profetul și președintele Bisericii, Russell M. Nelson, l-a anunțat și a explicat importanța acestuia sâmbătă seara. „[Simbolul] îl înfățișează pe Domnul înviat, în viață, întinzându-Și brațele să-i îmbrățișeze pe toți care vin la El”, a spus președintele Nelson. „Acest simbol ar trebui să fie familiar multora, având în vedere că, de mult timp, am identificat Evanghelia restaurată cu Hristosul în viață, înviat”.

Citiți mai multe despre noul simbol.

Profetul ne cere să ținem un alt post la nivel mondial pentru alinare privind COVID-19 – De această dată în Vinerea Mare

Președintele Nelson a cerut tuturor din întreaga lume să postească din nou pentru alinare privind COVID-19. Postul desfășurat la nivel mondial va fi ținut în Vinerea Mare, pe 10 aprilie 2020.

„Haideți să implorăm cu toții vindecare în întreaga lume”, a spus profetul. Vinerea Mare ar fi ziua perfectă pentru ca Tatăl nostru Ceresc și Fiul Său să ne asculte… Haideți să implorăm în rugăciune… ca pandemia din prezent să poată fi controlată, cei care îngrijesc bolnavii să fie protejați, economia să fie întărită și viața să revină la normal”.

Tineri care au vorbit în cadrul sesiunii de sâmbătă seară

Vorbitorii din cadrul conferinței generale sunt, în mod tradițional, doar conducători ai Bisericii. Ceva neobișnuit s-a întâmplat în cadrul sesiunii de sâmbătă seară – doi adolescenți au rostit cuvântări. Laudy Ruth Kaouk și Enzo Serge Petelo au împărtășit fiecare gânduri despre modul în care preoția binecuvântează tinerii.

„Indiferent de circumstanțele în care vă aflați, puteți avea mereu acces la binecuvântări ale preoției”, a spus Kaouk, care participă la adunările unei congregații de limbă spaniolă din Provo, Utah. „Prin intermediul membrilor familiei, al prietenilor, al fraților care slujesc, al conducătorilor preoției și al Tatălui Ceresc care nu vă va părăsi niciodată, puteți primi binecuvântări ale preoției.”
 

„Ni se oferă ocazia de a sluji precum îngerii, de a predica Evanghelia pe toate continentele pământului și de a ajuta suflete să vină la Hristos”, a spus Petelo, membru al unei alte congregații din Provo, Utah. „Această slujire ne face colegi în aceeași lucrare cu Ioan Botezătorul, Moroni, Joseph Smith, președintele Nelson și alți slujitori sârguincioși ai Domnului.”

Îndrumări cu privire la stilul de scris:Când faceţi referire la Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, vă rugăm să folosiţi numele întreg al Bisericii în prima menţiune. Pentru mai multe informaţii despre utilizarea numelui Bisericii, consultaţi Îndrumări cu privire la stilul de scris.