Comunicat de presă

Sesiunea de duminică dimineața va include o adunare solemnă mondială cu strigătul Osana

Președintele Russell M. Nelson, al Bisericii lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă, a anunțat sâmbătă dimineață, 4 aprilie 2020, că o parte a sesiunii de duminică dimineața a conferinței generale va deveni o adunare solemnă mondială, în cadrul căreia dânsul îi va conduce pe sfinți în strigătul Osana.

       

„Ne rugăm ca această conferință să fie memorabilă și de neuitat datorită mesajelor pe care le veți auzi, a anunțurilor unice pe care le vom face și a acțiunilor la care veți fi invitați să participați”, a spus președintele Nelson de la pupitrul sălii de conferințe din clădirea de birouri a Bisericii. „De exemplu, la sfârșitul sesiunii de duminică dimineață, vom convoca o adunare solemnă la nivel mondial în cadrul căreia vă voi conduce în sacrul strigăt Osana. Ne rugăm ca acest lucru să fie un punct culminant spiritual pentru dumneavoastră în timp ce ne vom exprima, la unison mondial, recunoștința profundă față de Dumnezeu Tatăl și de Preaiubitul Său Fiu preamărindu-L în acest mod unic.”

Ce este o adunare solemnă?

Adunările solemne sunt adunări speciale, sacre, ținute pentru o diversitate de scopuri sfinte. Acestea impun ca sfinții din zilele din urmă să aducă în adunare o puternică spiritualitate. Astfel de adunări s-au desfășurat cu ocazii precum susținerea noilor președinți ai Bisericii, dedicarea unui templu sau a unei alte clădiri importante (cum ar fi Centrul de conferințe), prezentarea unei noi scripturi, instruirea conducătorilor preoției și alte adunări speciale. Scopul concret al adunării solemne de duminică dimineață, pe lângă strigătul Osana, va fi comunicat de președintele Nelson în timpul cuvântării dânsului.

Ce este strigătul Osana?

Strigătul Osana este un mod al sfinților zilele din urmă de a onora și preamări pe Dumnezeu Tatăl și pe Fiul Său, Isus Hristos. Evenimentul care are loc este deosebit de important deoarece Biserica sărbătorește bicentenarul Primei Viziuni a Dumnezeirii dezvăluite lui Joseph Smith.

Strigătul este un simbol al modului în care mulțimile L-au întâmpinat pe Isus la intrarea Sa triumfală în Ierusalim, în timpul ultimei săptămâni din viața Sa muritoare. „Osana Fiul lui David! Binecuvântat este Cel ce vine în numele Domnului! Osana în cerurile preaînalte!”, consemnează Noul Testament.

       

Începând din anul 1892, când a avut loc ceremonia pietrei de boltă la Templul Salt Lake, strigătul Osana a fost însoțit de fluturarea unei batiste albe. „Pentru această acțiune sacră, folosim batiste albe curate”, a explicat președintele Nelson sâmbătă dimineață. „Însă, dacă nu aveți una, veți putea, pur și simplu, să faceți cu mâna.”

După terminarea strigătului Osana, congregația se va alătura corului și vom cânta „Spiritul lui Dumnezeu”, așa cum s-a cântat la dedicarea Templului Kirtland.

Îndrumări cu privire la stilul de scris:Când faceţi referire la Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, vă rugăm să folosiţi numele întreg al Bisericii în prima menţiune. Pentru mai multe informaţii despre utilizarea numelui Bisericii, consultaţi Îndrumări cu privire la stilul de scris.