Life-Preparation-Lessons_01_240220_v1.jpeg
Comunicat de presă

Seminarele Bisericii vor adăuga în curând lecții de pregătire pentru viață

Seminarele și Institutele de Religie ale Bisericii lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă au plăcerea să anunțe noi lecții de pregătire pentru viață. Această lărgire semnificativă a programei de învățământ pentru seminar a Bisericii începe în luna ianuarie a anului 2024 pentru programele din cadrul orelor destinate cursurilor opționale (în unele zone ale Statelor Unite și Canadei), urmate de o extindere la nivel mondial în luna ianuarie a anului 2025.

Aceste lecții de seminar mai cuprinzătoare vin ca răspuns la nevoile în schimbare ale tinerilor din zilele noastre. Adăugarea acestor lecții va ajuta cursanții să se bazeze pe puterea lui Isus Hristos în toate aspectele vieții în timp ce păstrează ca temelie scripturile și se aliniază la resursa „Vino și urmează-Mă” pentru studiul Evangheliei a bisericii.

„Obiectivul nostru este să modelăm ucenici ai lui Isus Hristos”, a spus vârstnicul Clark G. Gilbert, împuternicit al Sistemului Educațional al Bisericii. „De aceea, cheia este de a oferi resurse pentru pregătirea pentru viață care sunt ancorate în Isus Hristos și care au la bază scripturile. Am rata ținta dacă lecțiile de viață despre rezistența emoțională și pregătirea pentru facultate nu ar reuși să-i învețe pe cursanți să-L implice pe Domnul în procesul lor de învățare. Învățăm o generație să privească către Salvator în fiecare aspect al dezvoltării ei.”

Lecțiile de seminar mai cuprinzătoare îi vor ajuta pe cursanți să gestioneze circumstanțele dificile ale vieții, să-și împlinească identitatea divină și să-și îndeplinească potențialul divin, să ajungă să se bizuie pe forțele proprii, să dezvolte obiceiuri sănătoase, să aibă succes la școală, să caute să dobândească educație suplimentară, să se pregătească pentru slujirea în misiune și să facă legăminte în templu și să le țină. Această abordare mai cuprinzătoare îi va pregăti mai bine pe tineri să înfrunte complexitatea lumii moderne în timp ce rămân ancorați în scripturi – în cele din urmă, conducându-i pe cursanți la a-și întări convertirea la Hristos.

„Prin includerea lecțiilor de pregătire pentru viață în programa noastră de învățământ pentru seminar, sperăm să deblocăm un rezervor spiritual diferit de orice am mai văzut înainte”, a spus Chad Webb, administrator al Seminarelor și Institutelor. „Speranța noastră este de a ajuta la pregătirea unei generații de tineri care să știe cum să studieze scripturile și să fie absorbiți de învățăturile profeților în viață – o generație de tineri rezistenți emoțional care au abilitățile și capacitatea de a reuși la școală, de a deveni mame și tați neprihăniți și de a conduce în Biserică și comunitățile lor.”

Îndrumări cu privire la stilul de scris:Când faceţi referire la Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, vă rugăm să folosiţi numele întreg al Bisericii în prima menţiune. Pentru mai multe informaţii despre utilizarea numelui Bisericii, consultaţi Îndrumări cu privire la stilul de scris.