Comunicat de presă

Scrisoare din partea Primei Președinții, 2019 - Încurajarea participării politice, votul în UE

Următoarea scrisoare a fost trimisă de Președinția Zonei Europa a Bisericii lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă pe data de 2 mai 2019, pentru a fi citită congregațiilor Bisericii din întreaga Uniune Europeană.

2 mai 2019

 

Către toate autoritățile zonei-Cei Șaptezeci; toți președinții de misiuni, de țăruși și de districte; toți episcopii și președinții de ramuri din Zona Europa

 

Alegerile europene –

implicarea politică, votarea și neutralitatea politică a Bisericii

 

Dragi frați și surori,

În calitate de cetățeni, avem privilegiul și datoria de a alege oficiali și de a influența politica publică. Implicarea în procesul politic are efect asupra comunităților și națiunilor noastre astăzi și în viitor. Îi îndemnăm pe sfinții din zilele din urmă din statele membre ale U.E. din Zona Europa să fie cetățeni activi înscriindu-se la vot și exercitându-și dreptul de a vota la alegerile europarlamentare și implicându-se în treburile civice.

 
          

Vă îndemnăm, de asemenea, să alocați timpul necesar pentru a vă informa despre chestiunile și candidații pe care îi veți avea în vedere. Pe lângă opțiunile care vă sunt puse la dispoziție prin intermediul Internetului, al dezbaterilor și al altor surse, Biserica postează din când în când, pe site-ul redacției de știri și pe cel local al fiecărei țări, informații despre aspecte morale concrete în legătură cu care a luat o poziție oficială.

Principii care sunt în armonie cu Evanghelia pot fi găsite în diferite partide politice, iar membrii trebuie să caute candidații care reprezintă cel mai bine aceste principii.

În timp ce Biserica își afirmă neutralitatea instituțională privind partidele și candidații politici, membrii individuali trebuie să se implice în procesul politic. Biserica își afirmă, de asemenea, dreptul la exprimare în ceea ce privește chestiunile politice și sociale.

 

Cu stimă,

Președinția Zonei Europa

Paul V. Johnson

Gary B. Sabin

Massimo De Feo

 

AP-SM-1013

Îndrumări cu privire la stilul de scris:Când faceţi referire la Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, vă rugăm să folosiţi numele întreg al Bisericii în prima menţiune. Pentru mai multe informaţii despre utilizarea numelui Bisericii, consultaţi Îndrumări cu privire la stilul de scris.