Comunicat de presă

Reprezentanții dialogului privind articolul 17 au participat la Ziua Internațională a Comemorării Victimelor Holocaustului la Parlamentul European

În data de 30 ianuarie, membrii Parlamentului European (MPE) au marcat Ziua Internațională a Comemorării Victimelor Holocaustului

Bruxelles – În data de 30 ianuarie, membrii Parlamentului European (MPE) au marcat Ziua Internațională a Comemorării Victimelor Holocaustului în cadrul unei ceremonii oficiale în timpul unei sesiuni plenare. Francesco Di Lillo, director al Biroului din cadrul Uniunii Europene al Bisericii lui Isus Hristos al Sfinților din Zilele din Urmă, s-a numărat printre reprezentanții bisericilor și organizațiilor religioase invitate să participe.

 

În cadrul ceremoniei, conducătoarea evreică, Charlotte Knobloch, fostă președintă a Consiliului Central al Evreilor din Germania și fostă vicepreședintă a Congresului Evreiesc European și a Congresului Evreiesc Mondial, a făcut apel la membrii Parlamentului European să lupte împotriva „creșterii antisemitismului în Europa”. A fost păstrat un minut de reculegere în memoria tuturor victimelor Holocaustului.

Imediat după ședința plenară, doamna Mairead McGuinness, prim-vicepreședintă a Parlamentului European, a invitat reprezentanții bisericilor și organizațiilor religioase să o întâlnească și să o întâmpine pe doamna Knobloch.

Articolul 17 din Tratatul privind funcționarea UE (TFUE), introdus prin Tratatul de la Lisabona, oferă o bază legală pentru un dialog deschis, transparent și efectuat periodic între instituțiile UE și bisericile, asociațiile religioase și organizațiile filosofice și neconfesionale.

Îndrumări cu privire la stilul de scris:Când faceţi referire la Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, vă rugăm să folosiţi numele întreg al Bisericii în prima menţiune. Pentru mai multe informaţii despre utilizarea numelui Bisericii, consultaţi Îndrumări cu privire la stilul de scris.