environment_01.jpeg
Comunicat de presă

Puterea care conectează a naturii –  Puntea dintre sine și spirit

Ziua mondială a mediului – Cum o stare de conștientizare a naturii duce la o conexiune spirituală

5 iunie marchează Ziua Mondială a Mediului – o inițiativă mondială menită să promoveze dialogul pe teme ecologice și rezolvarea problemelor. În diferitele religii, natura are o semnificație profundă, fiind adesea un simbol sacru al credinței. În acord cu perspectivele creștine asupra naturii, Biserica lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă își încurajează membrii să considere natura o manifestare a recunoștinței și preaslăvirii. Regretatul apostol M. Russell Ballard a subliniat importanța conectării cu natura când a exclamat: „Pentru a venera cu adevărat pe Creator, trebuie să apreciem creațiile Sale. Trebuie să ne planificăm timp pentru a admira minunile naturii”. Într-o lume copleșită de lipsă de timp, vârstnicul Ballard sfătuiește membrii Bisericii „să se oprească să miroasă trandafirii” ca un mod de a se reconecta cu Dumnezeu, cu alții și cu ei înșiși.

environment_02.jpegDownload Photo

Conștientizare personală

În Biblie, Dumnezeu ne îndeamnă: „Opriți-vă și să știți că Eu sunt Dumnezeu”. În societatea grăbită de astăzi, faptul de a avea această liniște este o provocare, mai ales pentru generațiile mai tinere. Totuși, pandemia Covid-19 i-a forțat pe mulți să se izoleze, oferindu-le ocazia unei resetări personale și învățându-i despre valoarea faptului de a fi prezenți și de a conștientiza. O metodă din ce în ce mai populară de a conștientiza este de a petrece mai mult timp în natură. Fiind dovedit științific că sporește buna stare mentală și încurajează gândirea pozitivă, faptul de a sta în natură nu doar că aduce liniște, ci promovează și sănătatea mintală. Natura invită la reflecție asupra sinelui, provocându-i pe mulți să sape adânc în ei înșiși pentru a dobândi o profundă cunoaștere personală și liniște interioară.

environment_03.jpegDownload Photo

Punte către divin

Fostul președinte al Bisericii John Taylor a remarcat: „Fie că vă uitați la păsări, fiare sau oameni, vedeți ceva extraordinar de frumos și armonios, demn de contemplarea că există un Dumnezeu”. Într-o lume din ce în ce mai seculară, conceptul existenței lui Dumnezeu este, deseori, trecut cu vederea. Totuși, faptul de a te cufunda în natură ne îmboldește, deseori, să ne punem întrebări existențiale mai profunde. Vârstnicul Stephen L. Richards, un alt apostol din trecut al Bisericii, a pus semnul egal între frumusețe și „religie pură”, fiind convins că, „dacă vreo ființă rațională a avut vreodată un concept despre Dumnezeu ca ființă individuală, acest lucru s-a întâmplat în locuri frumoase și extrem de plăcute”. Pentru sfinții din zilele din urmă, întâlnirile cu divinul se întâmplă deseori în mijlocul naturii, lucru exemplificat de restaurarea Bisericii, care a început într-o dumbravă în care Joseph Smith jr I-a văzut pe Dumnezeu și pe Isus Hristos. Natura servește ca mijloc de conectare cu divinul, îndemnând persoanele să caute experiențe spirituale.

Precum este cazul în multe alte credințe, membrii Bisericii lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă sunt chemați să fie administratori ai Pământului, considerând natura ca fiind o punte către Dumnezeu. Prin natură, oamenii învață să „fie liniștiți” și să descopere că Dumnezeu e mai aproape decât au crezut înainte.

Îndrumări cu privire la stilul de scris:Când faceţi referire la Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, vă rugăm să folosiţi numele întreg al Bisericii în prima menţiune. Pentru mai multe informaţii despre utilizarea numelui Bisericii, consultaţi Îndrumări cu privire la stilul de scris.