Resurse suplimentare

Punctele cheie ale anunţului privind libertatea religioasă

Rezumatul punctelor cheie ale anunţului privind libertatea religioasă

Conducători ai Bisericii lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă au exprimat, marţi, nevoia existenţei pe întreg cuprinsul Statelor Unite a unei legislaţii care să protejeze libertăţile religioase vitale. Iată rezumatul a cinci puncte cheie:

1. Biserica va sprijini legislaţia prin care se caută oferirea de protecţii în ce priveşte obţinerea unei locuinţe, unui loc de muncă şi în alte aspecte în care persoanele LGBT nu beneficiază de protecţie şi prin care se asigură totodată că libertatea religioasă nu este compromisă.
2. Conducerea Bisericii crede că abordarea de tip „corectitudine faţă de toţi”, care oferă protecţii rezonabile persoanelor LGBT şi protejează, în acelaşi timp, drepturile religioase cheie, reprezintă cea mai bună modalitate de a depăşi separarea acută şi diviziunea culturală actuală din naţiunea noastră.  

3. Biserica este neliniştită cu privire la erodarea libertăţii religioase. Când oamenii religioşi sunt intimidaţi în mod public, se fac represalii asupra lor, sunt constrânşi să demisioneze sau sunt făcuţi să sufere pierderi personale deoarece şi-au înălţat glasul în public, au făcut donaţii pentru o anumită cauză sau au participat la vreo alegere, atunci cea care pierde este democraţia noastră. Acest lucru este la fel de greşit ca şi persecuţia sau represaliile împotriva persoanelor LGBT.

4. Acest apel la o abordare echilibrată cu privire la drepturile religioase şi cele ale persoanelor LGBT nu reprezintă o modificare sau o schimbare de direcţie în doctrina Bisericii. Ci reprezintă dorinţa de a-i aduce pe oameni împreună, de a încuraja un dialog comun plin de respect în această dezbatere care divizează naţiunea.
5. Prin această abordare, este posibil ca nicio tabără să nu obţină tot ceea ce doreşte. Trebuie să învăţăm cu toţii să trăim alături de alţi oameni care nu împărtăşesc aceleaşi crezuri sau valori. 

Îndrumări cu privire la stilul de scris:Când faceţi referire la Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, vă rugăm să folosiţi numele întreg al Bisericii în prima menţiune. Pentru mai multe informaţii despre utilizarea numelui Bisericii, consultaţi Îndrumări cu privire la stilul de scris.