WFP2023_01_231213_v1.jpeg
Comunicat de presă

Programul Alimentar Mondial și Biserica lui Isus Hristos binecuvântează vieți

În anul care a trecut, Programul Alimentar Mondial a ajutat 1,6 milioane de oameni din nouă țări cu alimente care au salvat vieți. Acest lucru a fost posibil, în parte, datorită darului de 32 milioane de dolari americani pe care l-au primit anul trecut din partea Bisericii lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă.

Vedeți acest articol pe Instagram

Articol împărtășit de Programul mondial pentru alimentație S.U.A. (@wfpusa)

Astăzi, o cifră record de 345 de milioane de oameni se confruntă cu incertitudine în ce privește asigurarea hranei, dintre care 50 de milioane se află în pragul foametei. PAM a folosit fondurile Bisericii pentru a asigura alimente și alte tipuri de asistență de urgență celor mai vulnerabili oameni – inclusiv mame și copii mici – din nouă țări: Afganistan, Republica Democrată Congo, Etiopia, Haiti, Kenya, Nigeria, Somalia, Sudanul de Sud și Yemen.

Colaborarea Bisericii cu PAM a început în anul 2014. Fostul director executiv al PAM, David Beasley, a vizitat operațiunile pentru bunăstare ale Bisericii in orașul Salt Lake, în anul 2019. Cele două organizații au lucrat împreună pentru a acoperi lipsa de hrană în timpul pandemiei de COVID-19.

„În aceste vremuri de nevoie mondială fără precedent, suntem recunoscători pentru darul Bisericii lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă care poate aduce o mare schimbare”, a spus Baron Segar, președinte și director executiv al PAM, S.U.A., după donația oferită în ultimul an. „Sprijinirea sectorului privat este foarte importantă pentru misiunea noastră, permițând PAM să acorde asistență cu alimente și munca de întărire a rezistenței care aduc stabilitate și alinare familiilor în aceste vremuri dificile. Sunt încrezător că darul Bisericii va inspira pe alții să ni se alăture în acțiunea noastră de a pune capăt foamei mondiale.”

Despre Programul Alimentar Mondial

Programul Alimentar Mondial al Națiunilor Unite este cea mai mare organizație umanitară din lume, salvând vieți aflate în situații de urgență și folosind ajutorul cu alimente pentru a construi o cale către pace, stabilitate și prosperitate pentru oameni care își revin după un conflict, dezastre și impactul schimbărilor climatice.

Programul Alimentar Mondial S.U.A. este o organizație nonprofit, cu sediul în Washington, D.C., care sprijină cu mândrie misiunea Programului Alimentar Mondial al Națiunilor Unite mobilizând factori de decizie politică, companii și persoane fizice din America pentru a promova acțiunea mondială de a pune capăt foamei. Conducerea noastră și sprijinul nostru ajută la consolidarea unei moșteniri americane de durată de a hrăni familii aflate la nevoie din întreaga lume. Aflați mai multe despre misiunea Programului Alimentar Mondial S.U.A.

Despre serviciile umanitare ale Bisericii lui Isus Hristos

Raportul anual al Bisericii, pentru anul 2022, privind îngrijirea celor aflați la nevoie, arată că acțiunile Bisericii pentru îngrijirea celor aflați la nevoie au inclus cheltuieli în valoare de peste 1 miliard de dolari, 6,3 milioane de ore de muncă voluntară și 3.692 de proiecte umanitare în 190 de țări și teritorii.

Acțiunile umanitare ale Bisericii lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă alină suferința, sprijină bizuirea pe forțele proprii și asigură ocazii de slujire. Biserica urmează îndemnul lui Isus Hristos de a-i hrăni pe cei flămânzi și a-i îngriji pe cei aflați la nevoie.

Acest ajutor umanitar este posibil datorită donațiilor generoase și muncii de voluntariat ale sfinților din zilele din urmă și ale prietenilor Bisericii. Biserica oferă ajutor fără să țină seama de rasă, apartenență religioasă sau naționalitate. Ajutorul se bazează pe principiile importante ale responsabilității personale, sprijinului comunității, bizuirii pe forțele proprii și sustenabilității.

Îndrumări cu privire la stilul de scris:Când faceţi referire la Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, vă rugăm să folosiţi numele întreg al Bisericii în prima menţiune. Pentru mai multe informaţii despre utilizarea numelui Bisericii, consultaţi Îndrumări cu privire la stilul de scris.