Comunicat de presă

Primele săpături pentru primul Templu din Portugalia

Conducători ai Bisericii lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă s-au alăturat comunităţii şi oficialităţilor societăţii civile pentru primele săpături la primul Templu din Portugalia. Publicul a fost invitat să vadă în direct operaţiunea, din casele de întruniri locale.

Vârstnicul Patrick Kearon, preşedintele Zonei Europa a Bisericii, a prezidat ceremoniia primelor săpături pentru Templul Lisabona, Portugalia. Dânsul a spus că Templul este un loc pentru instruire, revelaţie şi rânduieli. „Este un privilegiu să iau parte la acest moment plin de bucurie. Templul va fi un simbol luminos al credinţei noastre, al recunoştinţei faţă de Tatăl nostru Ceresc iubitor şi Fiul Său, Isus Hristos. Ne rugăm pentru cei care vor fi implicaţi în construcţia acestui lăcaş sacru şi ştim că aceasta va fi o binecuvântare pentru oamenii din Portugalia.”

Joana Alcobia Paulo, membră a Bisericii, a spus că membrii Bisericii cred în întemeierea familiilor puternice bazate pe principii ale credinţei în Isus Hristos şi în Evanghelia Sa.

Interiorul Templului va include lucrări de artă inspirate de peisajele din Portugalia. Templul va avea aproximativ 2,200 metri pătraţi fiind amplasat pe un teren de doiuă hectare.

Templul este situat pe Avenida Dom João II, 1990-364 Moscavide, Lisabona, Parcul Expo. Templul din Lisabona a fost anunţat de către preşedintele Thomas S. Monson la Conferinţa Generală din octombrie 2010.

În Portugalia, sunt mai mult de 42.000 de membri ai Bisericii.

Când lucrările la Templu se vor apropia de încheiere, va fi anunţată data casei deschise pentru Templul Lisabona, astfel încât publicul să poată vizita clădirea sacră, înainte de dedicarea acesteia. Data dedicării va fi de asemenea anunţată.

Biserica are în acest moment 148 de Temple în funcţiune în întreaga lume iar, când Templul Lisabona va fi finalizat, vor fi 14 emple în Europa. Templele Sfinţilor din Zilele din Urmă sunt diferite de casele de întruniri sau capele, unde membri se întâlnesc duminica pentru preaslăvire. Un Templu este considerat o „casă a Domnului”, unde învăţăturile lui Hristos sunt reafirmate prin căsătorie, botez şi alte rânduieli care unesc familiile pentru eternitate. În interior, membri învaţă mai multe despre scopul vieţii şi fac legăminte să slujească lui Isus Hristos şi semenilor.

Pentru mai multe informaţii despre Temple, vizitaţi www.mormontemples.org. Website-ul include informaţii generale despre Temple, istoria Bisericii şi scopul Templelor. Acest site va oferi, de asemenea, informaţii despre Templul Lisabona, pe măsură ce acestea devin disponibile.  

Îndrumări cu privire la stilul de scris:Când faceţi referire la Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, vă rugăm să folosiţi numele întreg al Bisericii în prima menţiune. Pentru mai multe informaţii despre utilizarea numelui Bisericii, consultaţi Îndrumări cu privire la stilul de scris.