Comunicat de presă

Președintele Nelson împărtășește pe rețelele de socializare un mesaj despre rasism și cere respect față de demnitatea umană

Dânsul ne aduce aminte de cerința Creatorului ca fiecare dintre noi să renunțăm la prejudecăți împotriva oricărui grup sau oricărei persoane

Russell_M_Nelson_5_6_2020.jpg
© 2020 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
 

Având în vedere evenimentele recente, Russell M. Nelson, președintele Bisericii lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă, a împărtășit următorul mesaj pe conturile sale de pe rețelele de socializare:

„Ne alăturăm multora din toată această națiune și din întreaga lume, care sunt profund întristați din cauza dovezilor recente de rasism și a desconsiderării flagrante a vieții umane. Detestăm realitatea faptului că unii refuză să acorde respect altora și cele mai elementare libertăți din cauza culorii pielii lor.

Ne întristează, de asemenea, când aceste atacuri la demnitatea umană duc la violență și tulburări din ce în ce mai mari.

Creatorul nostru, al tuturor, cere fiecăruia dintre noi să renunțăm la prejudecăți împotriva oricărui grup de copii ai lui Dumnezeu. Oricare dintre noi care are prejudecăți față de altă rasă trebuie să se pocăiască!

În timpul misiunii Sale pe pământ, Salvatorul le-a slujit constant celor care au fost excluși, marginalizați, judecați, trecuți cu vederea, abuzați și desconsiderați. Ca ucenici ai Săi, putem noi să facem mai puțin decât a făcut El? Răspunsul este nu! Noi credem în libertate, bunătate și dreptate pentru toți copiii lui Dumnezeu!

Să fim clari. Noi suntem frați și surori, fiecare dintre noi fiind un copil al unui Tată iubitor din Cer. Fiul Său, Domnul Isus Hristos, ne invită pe toți să venim la El – „negri și albi, sclavi și liberi, bărbați și femei” (2 Nefi 26:33). Fiecare dintre noi are datoria să facă tot ce poate în sfera sa de influență pentru a proteja demnitatea și respectul pe care fiecare fiu și fiică a lui Dumnezeu le merită.

O națiune poate fi doar la fel de măreață ca poporul ei. Pentru aceasta, cetățenii ei trebuie să dezvolte o busolă morală care să-i ajute să distingă între bine și rău.

Faptele ilegale, precum jafurile, vandalizarea sau distrugerea proprietății publice sau private, nu pot fi tolerate. O greșeală nu a fost niciodată corectată printr-o altă greșeală. Răul nu a fost niciodată rezolvat cu mai mult rău.

Trebuie să ne promovăm credința că Dumnezeu este Tatăl nostru și că oamenii sunt frații noștri.

Trebuie să promovăm un respect fundamental pentru demnitatea fiecărui suflet omenesc, indiferent de culoare, crez sau cauză.

Și trebuie să lucrăm neobosit să clădim poduri ale înțelegerii, în loc să creăm ziduri ale segregării.

Mă rog să lucrăm împreună pentru a avea pace, respect reciproc și o revărsare a dragostei față de toți copiii lui Dumnezeu”.

Îndrumări cu privire la stilul de scris:Când faceţi referire la Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, vă rugăm să folosiţi numele întreg al Bisericii în prima menţiune. Pentru mai multe informaţii despre utilizarea numelui Bisericii, consultaţi Îndrumări cu privire la stilul de scris.