AP-Letter-Fasting-01_220304_v1.jpeg
Comunicat de presă

Președinția zonei încurajează sfinții din zilele din urmă din Europa Centrală să meargă la vot

Biserica își reafirmă neutralitatea instituțională privind partidele politice și candidanții

Președinția Zonei Centrală, Europa, a Bisericii lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă a trimis următoarea scrisoare în data de 14 mai 2024 membrilor Bisericii înainte de viitoarele alegeri europene din 6-9 iunie 2024.

Dragi frați și surori,

Cetățenii Uniunii Europene au privilegiul și datoria de a alege persoane în funcții oficiale și de a influența politicile publice. Faptul de a participa la procesul politic influențează comunitățile și națiunile lor astăzi și în viitor. Noi îndemnăm sfinții din zilele din urmă să fie cetățeni activi prin a se înregistra pentru a vota, a-și exercita dreptul de a vota și a se implica în acțiuni civice, dând dovadă întotdeauna de dragoste asemănătoare celei a lui Hristos și de politețe în discursul politic.

Vă îndemnăm să petreceți timpul necesar pentru a vă informa despre subiectele și candidații care vă interesează. Unele principii compatibile cu Evanghelia se găsesc în diferite partide politice și membrii ar trebui să caute candidații care personifică cel mai bine aceste principii. Membrii ar trebui să studieze cu atenție candidații și să-i voteze pe cei care au dat dovadă de integritate, compasiune și slujire față de alții, indiferent de afilierea politică. Informații despre candidați sunt disponibile pe internet, din dezbateri și alte surse.

Deși Biserica își afirmă neutralitatea ca instituție privind partidele și subiectele politice, aceasta poate, ocazional, să publice informații despre anumite subiecte care afectează în mod direct misiunea, învățăturile și funcționarea Bisericii sau despre care conducătorii Bisericii cred că este esențial pentru menținerea democrației sau a funcționării esențiale a Uniunii Europene sau a țărilor membre.

Alegerile și afilierile politice nu trebuie să fie subiectul niciunei învățături sau recomandări în împrejurări legate de Biserică. Conducătorii se asigură că adunările Bisericii se concentrează asupra Tatălui Ceresc, Salvatorului nostru și Evangheliei. Pentru mai multe informații, vedeți newsroom.ChurchofJesusChrist.org și Manual general – Slujirea în Biserica lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă, 38.8.30.

Cu stimă,

Președinția Zonei Centrală, Europa

Massimo De Feo

Rubén V. Alliaud

Jack N. Gerard

Îndrumări cu privire la stilul de scris:Când faceţi referire la Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, vă rugăm să folosiţi numele întreg al Bisericii în prima menţiune. Pentru mai multe informaţii despre utilizarea numelui Bisericii, consultaţi Îndrumări cu privire la stilul de scris.