Comunicat de presă

Povestirile din Cartea lui Mormon prind viață în mai multe limbi

Episoadele din seria de istorisiri dramatizate au fost lansate în alte 14 limbi.

Un profet din vechime a predicat odată faptul că, într-o zi, cuvintele sacre care sunt cuprinse acum în Cartea lui Mormon vor fi „păstrate și conservate de către mâna Domnului până când ele se vor răspândi în fiecare națiune, neam, limbă și popor” (Alma 37:4).

Această profeție va continua să se împlinească pe măsură ce episoade suplimentare din seria de prezentări video din Cartea lui Mormon a Bisericii lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă au fost puse la dispoziție, pe afară de cele în limba engleză, în următoarele 14 limbi: spaniolă, portugheză, franceză, italiană, germană, rusă, coreeană, japoneză, cantoneză, mandarină, tagalog, cebuană, samoană și tongană. 

BOM_2.jpg
BOM_2.jpg
În culisele celui de-al treilea sezon al seriei de prezentări video din Cartea lui Mormon2021 by Intellectual Reserve, Inc. Alle Rechte vorbehalten.
Download Photo

Cele mai recente episoade, lansate inițial în limba engleză în primăvara anului 2020, cuprind învățături din textul sacru, așa cum au fost consemnate de profeți de pe meleagurile americane din vechime, aproximativ din anul 130 î.H. până în anul 421 d.H., inclusiv Mosia, Alma și Mormon.

„La fel ca textul sacru, aceste prezentări video concentrate asupra lui Hristos îi vor aduce pe oameni mai aproape de Salvator”, a spus sora Reyna Aburto, a doua consilieră în Președinția Generală a Societății de Alinare. De asemenea, dânsa slujește în cadrul comitetului care supraveghează proiectul seriei de prezentări video din Cartea lui Mormon.

BOM1.JPG
BOM1.JPG
Familie rugându-se, preluată dintr-o scenă dintr-un episod din al treilea sezon al seriei de prezentări video din Cartea lui Mormon2021 by Intellectual Reserve, Inc. Alle Rechte vorbehalten.
Download Photo

Episoadele în limbile enumerate pot fi găsite pe site-urile oficiale ale Bisericii din țările respective, în separatorul de meniu Materiale media care te inspiră. Printre cele câteva colecții din cadrul opțiunii de meniu Materiale video ale Zonei Europa, există una intitulată Scripturi sfinte. Colecția intitulată Prezentări video din Cartea lui Mormon include toate prezentările video care au fost publicate până în prezent.

Îndrumări cu privire la stilul de scris:Când faceţi referire la Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, vă rugăm să folosiţi numele întreg al Bisericii în prima menţiune. Pentru mai multe informaţii despre utilizarea numelui Bisericii, consultaţi Îndrumări cu privire la stilul de scris.