Biografie a unui conducător

Paul V. Johnson

 

Vârstnicul Paul V. Johnson a slujit în calitate de administrator al Sistemului Educaţional al Bisericii lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă din august 2008. Înainte de numirea sa în calitate de administrator, dânsul a slujit ca membru al preşedinţiei Zonei Chile. Înainte de aceasta, a slujit ca administrator al programelor de educaţie religioasă şi laică din cadrul şcolilor primare şi gimnaziale.

A fost chemat să slujească în calitate de membru al Primului Cvorum al celor Şaptezeci în data de 2 aprilie 2005, la vârsta de 50 de ani. A fost chemat să fie membru în cel de-al Cincilea Cvorum al celor Şaptezeci şi autoritate a zonei-Cei Şaptezeci în iunie 2003. În prezent, slujeşte în calitate de prim consilier în preşedinţia Zonei Europa.

Vârstnicul Johnson a obţinut diploma de licenţă în zoologie la Universitatea Brigham Young în anul 1978 şi diploma de master în consiliere şi orientare în anul 1982. Apoi, a obţinut doctoratul în tehnologia educaţională în cadrul Universităţii Utah State în anul 1989.

Vârstnicul Johnson a slujit în mai multe chemări de-a lungul anilor, inclusiv în calitate de consilier al preşedintelui de ţăruş, înalt consilier, episcop, preşedinte al Cvorumului Vârstnicilor şi preşedinte al Tinerilor Băieţi. Dânsul a slujit în misiune cu timp deplin în Misiunea Oslo, Norvegia.

Vârstnicul Johnson s-a născut în Gainesville, Florida, la data de 25 iunie 1954. S-a căsătorit cu Jill Washburn în anul 1976. Dânşii au nouă copii şi nouăsprezece nepoţi.

Îndrumări cu privire la stilul de scris:Când faceţi referire la Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, vă rugăm să folosiţi numele întreg al Bisericii în prima menţiune. Pentru mai multe informaţii despre utilizarea numelui Bisericii, consultaţi Îndrumări cu privire la stilul de scris.