Comunicat de presă

Patru noi sfătuitoare ale organizațiilor la nivel de zonă au fost chemate în Zona Centrală, Europa

Femeile își vor începe slujirea în data de 1 august 2024

Președinția Zonei Centrale, Europa, a Bisericii lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă a anunțat recent schimbări privind chemarea de sfătuitoare a organizațiilor la nivel de zonă. Următoarele sfătuitoare sunt eliberate din chemarea dânselor după trei ani de slujire devotată: Sibylle Fingerle, Leticia dos Santos Rudloff, Ghislaine Simonet și Julia Wondra. Dânsele s-au numărat printre primele sfătuitoare ale organizațiilor la nivel de zonă din Europa și au slujit timp de trei ani în acest rol, care a fost aprobat pentru prima dată de Prima Președinție în 2021.

Următoarele patru femei au fost chemate în acest rol și își încep slujirea în data de 1 august 2024:

sora Jayne Bingham, din Germania;

sora Laura Echarri, din Spania;

sora Cybèle Liébard, din Franța;

sora Eleonóra Southwick, din Ungaria.

AOA_2024_01NEW.jpg
AOA_2024_01NEW.jpg
Noile sfătuitoare ale organizațiilor la nivel de zonă pentru Zona Centrală, Europa, de la stânga la dreapta: Jayne Bingham, Germania, Laura Echarri, Spania, Cybéle Françoise Liebard, Franța, Eleonóra Southwick, Ungaria.© 2024 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
Download Photo

„Aștept cu nerăbdare să slujesc alături de conducătoarele pioniere uimitoare și credincioase din Ungaria și România pentru a-L ajuta pe Domnul să extindă și să întărească această parte a viei Sale”, a spus sora Southwick. „Isus Hristos este sursa adevăratei bucurii, creșteri și alinări, Evanghelia Sa este răspunsul la toate întrebările vieții și soluția la problemele lumii”, a continuat dânsa.

Sfătuitoarele organizațiilor la nivel de zonă slujesc sub îndrumarea președinției zonei lor. Ele pot ajuta la îndrumarea și instruirea noilor președinții ale  Societății de Alinare la nivel de țăruș sau district, ale Tinerelor Fete  și ale Societății Primare, sub îndrumarea președințiilor la nivel de țăruș sau de district ale acestor conducătoare. Ele primesc, de asemenea, cu regularitate, instrucțiuni din partea președințiilor generale ale organizațiilor. Ele slujesc, în general, trei ani.

„Cu această nouă ocazie de a sluji, voi avea binecuvântarea de a lucra în unitate cu conducătoarele Societății Primare, ale Tinerelor Fete și ale Societății de Alinare din Spania, pentru a ajuta familiile și persoanele să se apropie mai mult de Isus Hristos și să se perfecționeze în El”, a spus sora Echarri. Dânsa a continuat: „Cuvintele lui Isaia, care se găsesc în 2 Nefi 22:2-3, exprimă modul în care Salvatorul meu și Evanghelia Sa binecuvântează viața mea și a altora: «Iată, Dumnezeu este salvarea mea; eu mă voi încrede și nu mă voi teme; căci Domnul Iehova este tăria mea și cântarea mea; El mi-a devenit salvarea. De aceea, cu bucurie veți scoate voi apă din fântânile salvării».

Pe lângă faptul că oferă îndrumare și sprijin președințiilor organizațiilor nou chemate, sfătuitoarele organizațiilor la nivel de zonă ajută, de asemenea, președințiile să se implice în lucrarea lui Dumnezeu de salvare și exaltare.

„În ultimii ani, familia noastră a fost binecuvântată în mod deosebit prin munca din templu și de întocmire a istoriei familiei.  A întărit legăturile dintre noi și ne-a adus mai aproape de Hristos”, a spus sora Bingham. „Mă rog să pot oferi o ureche care ascultă și o inimă deschisă surorilor cărora le slujesc, astfel încât să se simtă auzite, susținute și iubite”, a continuat dânsa. 

„Credința în Isus Hristos, sacrificiile și unitatea primelor pioniere precum Lucy Mack Smith, Emma Smith și multe altele angajate în lucrarea lui Dumnezeu mă inspiră să ascult cu umilință și dragoste și să ofer încurajarea și sprijinul de care surorile au nevoie”, a spus sora Liebard. Depunând mărturie despre îndrumarea lui Dumnezeu pentru copiii Săi, dânsa face referire la vârstnicul Bednar, care a spus că „scripturile sunt glasul înregistrat în prealabil al Domnului”. Sora Liebard a continuat spunând: „În timp ce studiam sau eram îndrumată către un anumit verset, am auzit atât de des glasul lui Isus Hristos alinându-mă și inspirându-mă. Știu că Isus Hristos trăiește, aceasta este Biserica Sa și am asigurarea că El pregătește calea pentru fiecare dintre noi”.

„Suntem foarte recunoscători pentru aceste surori minunate și pentru slujirea lor importantă în calitate de sfătuitoare ale organizațiilor la nivel de zonă”, a spus vârstnicul Massimo De Feo, președintele Zonei Centrale, Europa. „Ele sunt femei care țin legămintele și au o credință mare în Domnul Isus Hristos și vor ajuta la îndrumarea, instruirea și binecuvântarea multora, inclusiv a conducătoarelor locale ale Societății de Alinare, ale Tinerelor Fete și ale Societății Primare”, a afirmat dânsul.

În continuare sunt prezentate scurte biografii ale surorilor nou chemate.

AOA_2024_02.jpg
AOA_2024_02.jpg
Jayne și Darren Bingham din Germania.2024 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
Download Photo

Jayne Bingham s-a născut în Longview, Washington, S.U.A., și este căsătorită cu Darren Bingham. Dânșii au trei copii și locuiesc în țărușul Kaiserslautern, Germania. Sora Bingham slujește în prezent în calitate de consultant pentru munca din templu și de întocmire a istoriei familiei la nivel de episcopie și țăruș și în calitate de lucrătoare care înfăptuiește rânduieli la Templul Frankfurt. Dânsa a slujit în președinția Societății de Alinare și cea a Tinerelor Fete la nivel de episcopie și țăruș și în calitate de președintă a Societății Primare la nivel de episcopie. Are o diplomă de licență în limba germană și istorie și o diplomă de masterat în predarea limbilor străine. Dânsa lucrează ca profesor de limba germană și studii sociale pentru Department of Defense Dependents School, o școală americană a Ministerului apărării din SUA.

AOA_2024_03.jpg
AOA_2024_03.jpg
Laura Echarri și Marcelo Saúl de Barros din Spania.2024 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
Download Photo

Laura Echarri s-a născut în Pamplona, Spania și este căsătorită cu Marcelo Saúl de Barros. Dânșii locuiesc în țărușul Vitoria, Spania. Sora Echarri slujește în prezent în calitate de președintă a Societății de Alinare la nivel de episcopie și de lucrătoare în templu care înfăptuiește rânduieli. Dânsa a slujit ca misionară cu timp deplin în Piața Templului din orașul Salt Lake, ca învățătoare la Școala de duminica și S&I, în președințiile Tinerelor Fete, ca specialistă pentru bunăstare și bizuire pe forțele proprii și ca președintă a Societății Primare la nivel de episcopie. Are diplome în psihopedagogie, integrare socială, educație și muzică și lucrează ca instructor de terapie cognitivă pentru studenții cu ADHD și dislexie.

AOA_2024_04.jpeg
AOA_2024_04.jpeg
Cybéle Françoise și Louis-Marie Liebard din Franța.2024 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
Download Photo

Cybéle Françoise Liebard s-a născut în Angers, Franța, și este căsătorită cu Louis-Marie Liebard. Dânșii locuiesc în Țărușul Sud, Paris, și au patru copii. La momentul chemării sale, dânsa slujea în calitate de a doua consilieră în Președinția Tinerelor Fete la nivel de țăruș. Dânsa a slujit, de asemenea, în calitate de președintă a Tinerelor Fete, consilieră în președinția Societății de Alinare și cea a Societății Primare și în calitate de învățătoare la seminar și institut. Înainte de a se dedica creșterii și educării copiilor săi, specializarea și profesia surorii Liebard a fost în domeniul conservării și restaurării materialelor textile antice la muzeul de modă de la Palais Galliera, Paris.

AOA_2024_05.jpg
AOA_2024_05.jpg
Eleonóra și Christopher Southwick din Ungaria.2024 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
Download Photo

Eleonóra Southwick s-a născut în Ungaria și este căsătorită cu Christopher Southwick. Dânșii locuiesc în Țărușul Budapesta, Ungaria, și au trei fii. Sora Southwick a slujit recent în calitate de președintă a Societății de Alinare la nivel de district și, înainte de aceasta, în calitate de învățătoare în cadrul Societății de Alinare și de învățătoare și consilieră la Societatea Primară. Lucrează ca traducătoare  pentru Biserică în cadrul biroului de traduceri din Ungaria.

Îndrumări cu privire la stilul de scris:Când faceţi referire la Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, vă rugăm să folosiţi numele întreg al Bisericii în prima menţiune. Pentru mai multe informaţii despre utilizarea numelui Bisericii, consultaţi Îndrumări cu privire la stilul de scris.