Comunicat de presă

Organizația Caritatea Sfinților din Zilele din Urmă a binecuvântat milioane de vieți în anul 2019

Raportul anual pentru anul 2019 detaliază activitatea brațului caritabil al sfinților din zilele din urmă.

Organizația Caritatea Sfinților din Zilele din Urmă și-a extins amprenta globală în anul 2019 pentru a binecuvânta milioane de vieți din 142 de țări și teritorii prin 3.221 de proiecte finalizate alături de 2.000 de parteneri. Organizația umanitară a Bisericii lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă a anunțat aceste cifre și multe altele astăzi în Raportul anual pentru anul 2019.

Caritatea Sfinților din Zilele din Urmă și-a îndeplinit viziunea de a avea grijă de cei nevoiași, de a promova voluntariatul și a insufla bizuirea pe forțele proprii într-o varietate de moduri.

Răspunsuri în situații de urgență: 194 de proiecte în 64 de țări și teritorii

Îngrijire oftalmologică: 129.819 de persoane ajutate în 32 de țări și teritorii

Îngrijire pentru mame și nou-născuți: 83.555 de persoane au fost asistate în 27 de țări și teritorii

Asigurarea alimentelor: 181.398 de persoane ajutate în 15 de țări și teritorii

Apă potabilă și salubritate: 316.790 de persoane ajutate în 26 de țări și teritorii

Imunizare: Șase campanii de eliminare a bolilor în țările în curs de dezvoltare

Scaune cu rotile: 52.381 de persoane ajutate în 41 de țări și teritorii

Ajutarea refugiaților: 387 de proiecte în 48 de țări și teritorii

Proiecte pentru comunități din lume: 994 de proiecte în 107 de țări și teritorii

Proiecte pentru comunități din S.U.A. și Canada: diferite proiecte în 42 de state și provincii

Pe lângă faptul că este finanțată de sfinți din ultimele zile care contribuie la Fondul Bisericii pentru Ajutor umanitar, Caritatea Sfinților din Zilele din Urmă este susținută și de alți donatori generoși. În anul 2019, Caritatea Sfinților din Zilele din Urmă a folosit aceste donații pentru a ajuta oamenii nevoiași din întreaga lume. Aceste fonduri reprezintă doar o mică parte din cheltuielile anuale pentru servicii umanitare și de bunăstare ale Bisericii (care se apropie de un miliard de dolari pe an). Aceste cheltuieli includ și utilizarea în mod substanțial a fondului de donații de post, pe care episcopii locali îl folosesc pentru a-i ajuta pe cei mai săraci membri ai congregațiilor lor.

De la înființarea organizației în anul 1985, Caritatea Sfinților din Zilele din Urmă a oferit asistență în valoare de peste 2,3 miliarde de dolari în 197 de țări.

Printre evenimentele mari pentru care Caritatea Sfinților din Zilele din Urmă a oferit ajutor s-au numărat cicloanele Idai și Kenneth, care au adus inundații ce au distrus culturile din Mozambic, Malawi și Zimbabwe primăvara trecută. Lucrând alături de partenerii globali și locali, Caritatea Sfinților din Zilele din Urmă a oferit adăpost și hrană celor afectați de violența furtunilor. Desigur, recuperarea în urma acestor dezastre se extinde cu mult peste consecințele lor imediate. La câteva luni după acești cicloni, Caritatea Sfinților din Zilele din Urmă și partenerii săi continuă să repare și să remobileze școlile înaintea sezonului ploios, pentru a le oferi elevilor un loc uscat în care să studieze și să învețe.

Reflectând asupra activității umanitare de anul trecut, președinta organizației Caritatea Sfinților din Zilele din Urmă, Sharon Eubank, a declarat că un principiu esențial al activității organizației este de a afla mai întâi de ce au nevoie oamenii și, apoi, de a se mobiliza pentru a-i ajuta.

„Când vorbim despre ajutorul mare care s-a oferit anul trecut, cum a fost în cazul ciclonului din Mozambic, ajutorul privind foamea, munca pe care am făcut-o în privința diferitelor uragane și altor astfel de evenimente, principiul de bază este să ajungem pe teren și să aflăm de ce au nevoie oamenii atunci și mai târziu. Și, atunci, putem lucra pentru a umple aceste goluri ”, a spus dânsa. „Raportul anual reflectă o parte din munca mai intensă pe care am făcut-o pe teren, aflând de ce anume este nevoie cu adevărat.”

Sora Eubank a vorbit, de asemenea, despre importanța cuvintelor sfinților zilelor din urmă din numele Caritatea Sfinților din Zilele din Urmă. Până în luna august a anului trecut, organizația a fost cunoscută sub numele de Caritatea SZU. Numele a fost schimbat în Caritatea Sfinților din Zilele din Urmă pentru a fi în armonie cu îndrumarea președintelui Russell M. Nelson de a folosi numele complet al Bisericii.

Sora Eubank a spus: „Având îndemnul dânsului de a folosi numele complet al Bisericii, am devenit Caritatea Sfinților din Zilele din Urmă. Îmi place foarte mult cum sună această denumire, deoarece este brațul caritabil al sfinților din zilele din urmă – este finanțat de aceștia, iar ei sporesc numărul orelor de voluntariat și interesul pentru comunitate. Și, de asemenea, reflectă cu adevărat idealurile, energia și speranțele sfinților din zilele din urmă.

Sora Eubank a spus: „Raportul anual face parte din responsabilitatea noastră față de sfinții din zilele din urmă care au donat pentru fondul umanitar pe chitanța pentru zeciuială. Aceasta face parte din raportul nostru către oamenii care au oferit atât de mult, pentru a putea vedea ce se întâmplă cu donațiile lor”.

Îndrumări cu privire la stilul de scris:Când faceţi referire la Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, vă rugăm să folosiţi numele întreg al Bisericii în prima menţiune. Pentru mai multe informaţii despre utilizarea numelui Bisericii, consultaţi Îndrumări cu privire la stilul de scris.