Comunicat de presă

Opt miliarde de nume!

FamilySearch, cel mai mare serviciu de genealogie din lume, a atins o cifră impresionantă și, acum, are opt miliarde de nume disponibile pentru a fi căutate. Acest număr se apropie de populația actuală a pământului, și unele dintre aceste persoane au, probabil, o legătură cu dumneavoastră. Înregistrările vin din aproape fiecare țară.

8-billion.jpeg
Opt miliarde de nume.© 2020 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
 

„Există oameni de pe toate continentele care își identifică strămoși în Europa”, spune Torsten Kux, director în cadrul Departamentului Istoria Familiei al Zonei Europa, „și au mai multe modalități de a-și descoperi strămoșii decât au avut vreodată”.

Însă, acest stadiu important a putut fi atins doar „datorită tehnicilor noi apărute, a parteneriatelor cu alte organizații și a ajutorului oferit online de aproape jumătate de milion de voluntari care lucrează împreună”.

David Rencher, oficiantul șef pentru genealogie al Family Search a menționat: „Cu fiecare înregistrare nouă, există posibilitatea de a găsi o legătură care lipsește din arborele genealogic. Și acest lucru este atât de mulțumitor pentru suflet”.

Un concept pe care Anne Mette Broberg Paulsen l-a descoperit în mod direct. În anul 1984, ea a devenit membră a Bisericii lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă, o biserică în care se pune mult accent pe familie și care crede că aceasta poate fi unită – sau pecetluită – prin promisiuni și ceremonii înfăptuite în templu. În anul următor, Mette a parcurs 600 de kilometri alături de prieteni pentru a participa la deschiderea și dedicarea templului Stockholm, Suedia. Era pentru prima dată când mergea la templu iar aceasta i-a intensificat dorința de a-și cunoaște strămoșii.

Mette i-a invidiat pe prietenii care aveau o carte cu istoria familiei lor datând din secolul al XV-lea și pe un coleg care avea portrete magnifice cu strămoși pe pereții casei lui. Ea cunoștea foarte puține lucruri despre familia din partea tatălui ei; știa doar că numele lui de familie era Broberg, un nume suedez, și că își avea originile în Groenlanda. Dorea foarte mult să-și cunoască strămoșii. Dorea să știe cine erau strămoșii ei, de unde erau, cum erau, dacă existau asemănări între ea și ei.

Cu foarte puține informații, ea a început să-și descopere strămoșii. A reușit să găsească șase generații ale familiei Broberg în Groenlanda, apoi, nu a mai găsit nimic. Conform arhivelor din Groenlanda, al patrulea străbunic al ei, Nils Wilhelm Broberg, s-a născut în Suedia, în jurul anului 1741. În anul 1774, a emigrat împreună cu soția lui și cei cinci copii ai lor în Groenlanda, unde a murit în anul 1820. Dar din ce loc din Suedia venea?

Mulți ani, Mette a încercat să găsească locul nașterii lui Nils. În luna august a anului 2013, după ce fiul ei, Sebastian, a plecat să slujească în calitate de misionar voluntar al Bisericii, Mette a devenit melancolică. După ce s-a gândit, în cele din urmă și-a spus: „Poți fie să-ți plângi de milă, fie să-l cauți pe Nils Wilhelm Broberg pe laptopul tău”. A ales ultima variantă.

În timp ce căuta, inima a început brusc să-i bată foarte tare. Nu îi venea să creadă ceea ce vedea. Chiar în fața ei, în alb și negru, se afla contractul casei din Suedia a lui Nils Wilhelm Broberg. Era incredibil! A uitat imediat de problemele ei și a început să-și caute familia de mult pierdută. Nu știa că era doar vârful aisbergului. Cu ajutorul unui istoric suedez, ea a găsit înregistrările multor strămoși, unii dintre ei prieteni ai regelui Karl al XII-a al Suediei. In sfârșit, visul ei de a-și găsi arborele genealogic se împlinise.

„Acum, cu milioane de nume și înregistrări noi adăugate în colecțiile de pe FamilySearch în fiecare săptămână, depinde de dumneavoastră să descoperiți mai multe despre familia dumneavoastră”, a spus Kux.

Ce putem afla despre propriii strămoși? După cum a aflat Mette, stăruința dă roade. Această călătorie a descoperirilor poate fi începută accesând FamilySearch.org, cel mai mare site de istorie a familiei din lume, cu peste opt miliarde de înregistrări.

Îndrumări cu privire la stilul de scris:Când faceţi referire la Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, vă rugăm să folosiţi numele întreg al Bisericii în prima menţiune. Pentru mai multe informaţii despre utilizarea numelui Bisericii, consultaţi Îndrumări cu privire la stilul de scris.