De interes public

O temelie spirituală sigură în timpuri de criză

O temelie spirituală sigură în timpuri de criză

Resursele personale și publice sunt folosite la maxim în această perioadă de încercare și criză provocată de pandemia actuală. Persoane și familii se îngrijorează pentru sănătatea celor dragi și se confruntă cu incertitudine economică în măsură considerabilă. Guvernele europene și sistemele de sănătate sunt dur încercate.

Nimeni nu este imun când vin greutățile.

Beneficiile-materiale-si-spirituale-ale-unei-vieti-pline-de-credinta-sunt-numeroase.
Beneficiile materiale și spirituale ale unei vieți pline de credință sunt numeroase.© 2021 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
      

Dar, într-o lume inundată de probleme, valoarea unei vieți religioase nu a fost, probabil, niciodată mai evidentă. C. S. Lewis a scris: „Cred în creștinism așa cum cred că Soarele a răsărit nu pentru că îl văd, ci pentru că datorită lui văd toate celelalte lucruri”.

Lumina de la Isus Hristos luminează calea fiecăruia dintre noi, chiar dacă noi înțelegem aceasta doar după ce facem primii câțiva pași. Această lumină poate ridica, de asemenea, poverile altora și poate ajuta ca viețile lor să fie luminate. Biserica lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă ne învață că trebuie să ne străduim să călcăm pe urmele Salvatorului în viața noastră de zi cu zi, alăturându-ne altora în a face bine.

Articole-esentiale-in-situatii-de-urgenta-au-fost-adunate-in-casa-de-intruniri-a-congregatiei-din-Duston.
Articole esențiale în situații de urgență au fost adunate în casa de întruniri a congregației din Duston.© 2021 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
                       

„Fiind o credință creștină, slujire este ceea ce facem noi”, a spus episcopul Paul Corre la postul de radio BBC după ce congregația sa din Duston, Zona Northampton, Marea Britanie, s-a unit în slujire cu comunitatea locală în luna decembrie.

Reacția congregației față de nevoile victimelor inundației din zonă a inclus crearea unui punct protejat anti-Covid de trecere cu automobilele, din care voluntarii au distribuit truse cu articole esențiale în situații de urgență.

Reactia-congregatiei-fata-de-nevoile-victimelor-inundatiei-din-zona-a-inclus-crearea-unui-punct-protejat-anti-Covid-de-trecere-cu-automobilele,-in-care-voluntarii-au-distribuit-truse-cu-articole-esentiale-in-situatii-de-urgenta.
Reacția congregației față de nevoile victimelor inundației din zonă a inclus crearea unui punct protejat anti-Covid de trecere cu automobilele, în care voluntarii au distribuit truse cu articole esențiale în situații de urgență.© 2021 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
                    

„În momente ca acesta. . . am apelat la infrastructură pentru a reacționa rapid și am folosit clădirea noastră și rețelele în beneficiul comunității”, a adăugat episcopul Corre.  „Cred că este minunat să vedem că atât de mulți oameni contribuie, acționează împreună.”

Pentru-crestini,-slujirea-este-o-insarcinare-scripturala-si-un-mod-important-de-a-ne-arata-devotamentul-fata-de-Tatal-nostru-Ceresc.
Pentru creștini, slujirea este o însărcinare scripturală și un mod important de a ne arăta devotamentul față de Tatăl nostru Ceresc.© 2021 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
           

Mulți oameni buni, de toate credințele și de niciuna, au slujit. Pentru creștini, slujirea este o însărcinare scripturală și un mod important în care ne arătăm devotamentul față de Tatăl nostru Ceresc. Regele Beniamin, profet din Cartea lui Mormon, ne-a învățat: „Când sunteți în slujba aproapelui, sunteți numai în slujba Dumnezeului vostru” (Mosia 2:17)

Lumina-de-la-Isus-Hristos-lumineaza-calea-fiecaruia-dintre-noi
Lumina de la Isus Hristos luminează calea fiecăruia dintre noi© 2021 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
    

Credința aduce valori reale în viața publică. Profesorul Craig Calhoun, fost director al London School of Economics (Școlii de Științe Economice din Londra), a spus că religiile joacă un rol important și au o contribuție importantă în societate „prin faptul că ele își motivează membrii” iar „comunitățile și rețelele” fac posibil ca ei să acționeze.[1] Pe lângă aceasta, grupurile de credincioși „atrag atenția membrilor și ne-membrilor asupra subiectelor și întrebărilor importante” dintr-o gamă largă de subiecte printre care „etica și conduita în domeniul financiar și al migrării, importanța comportamentului politicos și a eticii în media” și „natura comunității”.

 

[1] Craig Calhoun, How Does Religion matter in Britain’s secular public square? (Care este contribuția religiei la viața publică laică a Marii Britanii?), LSE BPP, 17 June 2016, https://blogs.lse.ac.uk/politicsandpolicy/how-does-religion-matter-in-britains-secular-public-sphere/

 

Îndrumări cu privire la stilul de scris:Când faceţi referire la Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, vă rugăm să folosiţi numele întreg al Bisericii în prima menţiune. Pentru mai multe informaţii despre utilizarea numelui Bisericii, consultaţi Îndrumări cu privire la stilul de scris.