Comunicat de presă

Noua președintă a Societății de Alinare mormone vorbește la O.N.U.

Sora Jean B. Bingham, noua președintă generală a Societății de Alinare a Bisericii lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă, a vorbit joi la Organizația Națiunilor Unite, în orașul New York, despre eforturile umanitare ale Bisericii, în cadrul unei discuții la masa rotundă, bazată pe credință, intitulată „Să ne concentrăm asupra credinței”. Sesiunea de informare anuală a fost sponsorizată de O.N.U. - Departamentul Informații Publice.

 

„Sunt onorată să fiu astăzi aici pentru a discuta rolul organizațiilor bazate pe credință în ceea ce privește alinarea suferinței și clădirea capacității printre popoarele lumii – în special printre cele mai vulnerabile”, a spus sora Bingham, care conduce cele peste 7,1 milioane de femei mormone ale Bisericii. De asemenea, Societatea de Alinare, întemeiată cu 175 de ani în urmă, este considerată una dintre cele mai vechi și mai numeroase organizații de femei din lume. 

Recent, dânsa s-a întors dintr-o vizită în Uganda, organizată de Fondul Națiunilor Unite pentru Copii (UNICEF), vizită în care a fost însoțită de prima consilieră a dânsei, sora Sharon Eubank, conducătoare a LDS Charities (Ajutor caritabil oferit de SZU), soră care a însoțit-o, de asemenea, în New York. În luna martie, cele două femei care fac parte din conducerea Bisericii au călătorit la Bidi Bidi, un centru de restabilire a refugiaților, unul dintre cele mai mari centre de acest fel din lume. Refugiații sosesc din Sudanul de Sud și din țările africane învecinate în care sunt frământări civile și secetă.

Sora Bingham a vorbit pe scurt despre exodul spre vest al pionierilor mormoni, în anii 1840, pentru a evita persecuția și despre întemeierea lucrării umanitare globale a Bisericii, lucrare formalizată în anul 1985 pentru a răspunde unei foamete din Africa de Est. Începând din anul 1985, LDS Charities a asigurat 1,89 miliarde de dolari, pentru a oferi ajutor în 189 de țări.

LDS Charities, brațul umanitar al Bisericii, a oferit asistență celor nouă agenții federale autorizate ale S.U.A. pentru restabilirea refugiaților, inclusiv unor șase organizații bazate pe credință.

 

Sora Bingham a spus: „În timp ce credințele și convingerile noastre pot fi diferite, suntem uniți cu cei de alte religii în angajamentul nostru față de o cauză mai înaltă care depășește interesele personale și ne motivează să dăruim din bunurile noastre, din timpul nostru și din energia noastră pentru folosul semenilor noștri bărbați și femei”.

Discuția la masa rotundă pe tema refugiaților și a politicii de integrare a fost moderată de Caryl Stern, președintă și directoare executivă a UNICEF SUA. În cadrul discuției la masa rotundă, sora Bingham a fost însoțită de Anwar Khan, director executiv al Islamic Relief USA; Barbara Day, conducătoare a Domestic Resettlement Division, Bureau of Population, Refugees and Migration, U.S. State Department; reverendul Canon E. Mark Stevenson, director, Episcopal Migration Ministries (EMM); și Abdul Saboor, un refugiat care a fost asistat de EMM.

„Sora Bingham este, probabil, oficialitatea Bisericii de cel mai înalt rang care a venit vreodată să se adreseze O.N.U.”, a adăugat sora Eubank. „A fost emoționant pentru mine să o ascult vorbind cu aceste persoane în cadrul mesei rotunde și consolidându-și munca unul altuia. Am făcut parte din public și m-am înfiorat gândindu-mă: «Aceasta este Societatea de Alinare!».”

Miercuri, conducătoarele Societății de Alinare au luat parte la un prânz oficial la care au participat femei diplomați, au călătorit pe râul Hudson pentru a vorbi la o adunare a sfinților din zilele din urmă și au invitat oaspeți în Newark, New Jersey.

     

Sora Eubank a spus: „Grupurile bazate pe credință pot crea infrastructură mai repede decât guvernele”.

Biserica lucrează cu UNICEF sau îi oferă sprijin de mai bine de 20 de ani. Ea a făcut parteneriat cu UNICEF pentru a asigura copiilor din întreaga lume imunizări, educație și alte necesități. 

Pentru a asculta discuția la masa rotundă, vizitați webtv.un.org.

Îndrumări cu privire la stilul de scris:Când faceţi referire la Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, vă rugăm să folosiţi numele întreg al Bisericii în prima menţiune. Pentru mai multe informaţii despre utilizarea numelui Bisericii, consultaţi Îndrumări cu privire la stilul de scris.