Comunicat de presă

Noua președinție a Zonei Europa își începe slujirea

Noua președinție a zonei a fost anunțată în luna aprilie.

Începând cu data de 1 august 2019, vârstnicul Gary B. Sabin își va începe slujirea în calitate de nou președinte al Zonei Europa în cadrul Bisericii lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă. Vârstnicul Massimo De Feo va sluji în calitate de primul consilier, iar vârstnicul Erich W. Kopischke, în calitate de al doilea consilier. Noua președinție a zonei a fost anunțată în luna aprilie.

 

Administrarea Bisericii în întreaga lume este realizată prin împărțirea în 21 de zone geografice. În prezent, președinția Zonei Europa prezidează asupra unui număr de aproximativ 494.000 de membri în mai multe de 1.300 de congregații din peste 40 de țări, 26 de misiuni și un Centru de Pregătire a Misionarilor. În Zona Europa există, de asemenea, 15 temple fie în funcțiune, fie în curs de construire sau renovare ori anunțate. Sub îndrumarea Primei Președinții și a Cvorumului celor Doisprezece Apostoli, noua președinție a zonei va oferi îndrumări spirituale și administrative conducătorilor și membrilor Bisericii din această zonă.

Vârstnicul Gary B. Sabin a fost susținut ca autoritate generală-Cei Șaptezeci a Bisericii lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă în data de 2 aprilie 2016.  Cea mai recentă desemnare a sa a fost de prim consilier în președinția Zonei Europa.  

Vârstnicul Sabin a slujit în numeroase chemări în Biserică, inclusiv în cea de misionar cu timp deplin în Misiunea Olanda-Belgia, episcop, președinte de țăruș și autoritate a zonei-Cei Șaptezeci.

Vârstnicul Sabin s-a născut în Provo, Utah, în data de 7 aprilie 1954, și deține o diplomă de master de la Universitatea Stanford și o diplomă de licență în finanțe de la Universitatea Brigham Young. Și-a petrecut cariera în domeniul tranzacțiilor imobiliare comerciale în calitate de fondator și președinte şi director executiv în cadrul a două companii listate la Bursa de Valori din New York. A pus bazele Fundației Sabin Children, care oferă îngrijire medicală copiilor din țările subdezvoltate. S-a căsătorit cu Valerie Purdy în august 1976 și au împreună șase copii.

Vârstnicul Massimo De Feo a fost susținut ca autoritate generală-Cei Șaptezeci a Bisericii lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă în data de 2 aprilie 2016. La momentul chemării sale, dânsul slujea ca membru al celui de-al Treilea Cvorum al celor Șaptezeci în Zona Europa. Vârstnicul De Feo a slujit în multe chemări din cadrul Bisericii, inclusiv cea de misionar cu timp deplin în Misiunea Roma, Italia, președinte de ramură, președinte de district, consilier în episcopat, înalt consilier, președinte de țăruș și autoritate a zonei–Cei Șaptezeci.

După ce a slujit ca misionar cu timp deplin, și-a început cariera în relații internaționale și a fost angajat de Departamentul de Stat al S.U.A. și desemnat misiunii diplomatice din Italia. După mai bine de 30 de ani de activitate, a lucrat ca director adjunct pentru prestații federale, în cadrul Administrației de Securitate Socială, pentru regiunile din sudul Europei, nordul Africii și Orientul Mijlociu. Vârstnicul De Feo s-a născut în Taranto, Italia, în data de 14 decembrie 1960. S-a căsătorit cu Loredana Galeandro în august 1984. Dânșii au trei copii.

Vârstnicul Erich W. Kopischke a fost susținut ca autoritate generală-Cei Șaptezeci a Bisericii lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă în data de 31 martie 2007.  A slujit în calitate de prim consilier (2008-2009) și președinte (2009-2012) al președinției Zonei Europa. Înainte de chemarea sa ca autoritate generală cu timp deplin, vârstnicul Kopischke a fost coordonatorul Seminarelor și Institutelor de Religie pentru Zona Europa. La începutul carierei sale, a lucrat în calitate de broker de asigurări independent și, ulterior a devenit directorul general al unei companii naționale de asigurări din Germania. Are pregătire profesională și este licențiat în domeniul afacerilor.

Vârstnicul Kopischke a slujit în numeroase chemări, inclusiv cea de misionar cu timp deplin în Misiunea Munich, Germania, președinte de țăruș, președinte de district, înalt consilier și președinte de ramură. În anul 2003, a fost chemat să prezideze Misiunea Berlin, Germania.

Erich Willi Horst Kopischke s-a născut în Elmshorn, Germania, în data de 20 octombrie 1956. S-a căsătorit cu Christiane Glück decembrie 1978. Dânșii au șapte copii.

Îndrumări cu privire la stilul de scris:Când faceţi referire la Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, vă rugăm să folosiţi numele întreg al Bisericii în prima menţiune. Pentru mai multe informaţii despre utilizarea numelui Bisericii, consultaţi Îndrumări cu privire la stilul de scris.