Comunicat de presă

Noi conducători de misiuni își încep însărcinările în Europa

14 cupluri și-au început slujirea cu durata de trei ani în data de 1 iulie 2023

Prima Președinție a Bisericii lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă a chemat noi președinți de misiuni și pe soțiile dânșilor în 14 misiuni din Europa. Noile cupluri conducătoare și-au început slujirea cu durata de trei ani în data de 1 iulie. Numele, însărcinările și scurte biografii ale dânșilor sunt prezentate mai jos.

New Mission Leaders 01
New Mission Leaders 01
Locurile în care vor sluji și numărul noilor președinți de misiuni și ale soțiilor dânșilor, care și-au început slujirea de trei ani la data de 1 iulie 2023 în cele 134 de misiuni din întreaga lume. Grafică prin amabilitatea Church News.2023 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
Download Photo

Misiunea Nord, Adriatică

New Mission Leaders 02
New Mission Leaders 02
Brian E. Cordray și Angelika Cordray, conducătorii Misiunii Nord, Adriatică.2023 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
Download Photo

Brian E. Cordray, 51 de ani, și Angelika Cordray, patru copii, Episcopia a Doua Frankfurt (engleză), Țărușul Frankfurt, Germania: Misiunea Nord, Adriatică, succesori ai președintelui Kevin C. Field și surorii Dianna M. Field. Fratele Cordray este învățător la Școala de duminica și fost președinte de țăruș, înalt consilier, episcop, consilier în episcopat, conducător al muncii misionare la nivel de episcopie, învățător la seminar, lucrător în templu care înfăptuiește rânduieli și misionar în Misiunea Viena, Austria. Dânsul s-a născut în Gatesville, Texas, în familia lui Allen L Cordray jr. și Catherine Elizabeth Cordray.

Sora Cordray este învățătoare la Școala de duminica și fostă președintă a Tinerelor Fete la nivel de țăruș, președintă a Societății Primare la nivel de țăruș, secretară a Societății de Alinare la nivel de țăruș, președintă a Societății de Alinare la nivel de episcopie, președintă a Societății Primare la nivel de episcopie, lucrătoare în templu care înfăptuiește rânduieli și misionară în misiunea Hamburg, Germania. Dânsa s-a născut în Munchen, Germania, în familia lui Johann Friedrich Laur și Gabriele Maria Laur.

Misiunea Tirana, Albania

New Mission Leaders 03
New Mission Leaders 03
Michael Auras și Johanna Auras, conducătorii Misiunii Tirana, Albania.2023 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
Download Photo

Michael Auras, 48 de ani, și Johanna Auras, șase copii, Episcopia Landshut, Țărușul Munchen, Germania: Misiunea Tirana, Albania, în timp ce președintele Samuel M. T. Koivisto și sora Anna-Maria Koivisto își încheie misiunea în misiunea care înainte se numea Misiunea Bulgaria/Eurasia centrală. Fratele Auras este președinte la cvorumului vârstnicilor și fost președinte de țăruș, consilier în președinția Tinerilor Băieți la nivel de țăruș, președinte de ramură, consilier în președinția ramurii, învățător la Școala de duminica, învățător la seminar, conducător al muncii misionare la nivel de episcopie, lucrător în templu care înfăptuiește rânduieli și director al unei sesiuni FSY. Dânsul s-a născut în Erlangen, Germania, în familia lui Peter Auras și Elvira Auras.

Johanna Auras este președintă a Tinerelor Fete la nivel de episcopie și fostă consilieră în președinția Tinerelor fete la nivel de țăruș, președintă a Societății Primare la nivel de episcopie, președintă a Tinerelor Fete la nivel de episcopie, președintă a Socitetății de Alinare la nivel de ramură, consilieră în președinția Societății Primare la nivel de episcopie, consilieră în președinția Tinerelor Fete la nivel de episcopie, consilieră în președinția Societății de Alinare la nivel de ramură, conducătoare a activităților Societății Primare, învățătoare la seminar și directoare a unei sesiuni FSY. Dânsa s-a născut în Landshut, Germania, în familia lui Friedrich Reisinger și Angelika Reisinger.

Misiunea Alpină, vorbitori de germană

New Mission Leaders 04
New Mission Leaders 04
Martin W. Bates și Donna Bates, conducătorii Misiunii Alpină, vorbitori de germană.2023 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
Download Photo

Martin W. Bates, 55 de ani, și Donna Bates, opt copii, Episcopia Yale, Țărușul Bonneville, Salt Lake: Misiunea Alpină, vorbitori de germană, succesori ai președintelui Scott M. Naatjes și surorii Jodi T. Naatjes. Fratele Bates este învățător al cvorumului vârstnicilor și conducător al muncii misionare la nivel de episcopie și fost episcop, președinte al cvorumului vârstnicilor, președinte al Tinerilor Băieți la nivel de episcopie, președinte al Școlii de duminica la nivel de episcopie, învățător la Școala de duminica, învățător la Societatea Primară, conducător al unui detașament de cercetași și misionar în Misiunea Frankfurt, Germania. Dânsul s-a născut în orașul Salt Lake, în familia lui Douglas Fetzer Bates and Eva-Maria Winter Bates.

Sora Bates este învățătoare la Societatea de Alinare și misionară la nivel de episcopie și fostă consilieră în președinția Tinerelor Fete la nivel de țăruș, președintă a Tinerelor Fete la nivel de episcopie, președintă a Societății Primare la nivel de episcopie, învățătoare la Școala de duminica, conducătoare a unui detașament de cercetașe în vârstă de 11 ani și conducătoare a muzicii la Societatea Primară. Dânsa s-a născut în The Dalles, Oregon, în familia lui Dallas George Graham și Sharon Lynn Graham.

Misiunea Bulgaria/Grecia

New Mission Leaders 05
New Mission Leaders 05
David A. Nelson și Emily Wood Nelson, conducătorii Misiunii Bulgaria/Grecia.2023 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
Download Photo

David A. Nelson, 54 de ani, și Emily Wood Nelson, patru copii, Episcopia a Zecea Slate Canyon, Țărușul Provo, Utah: Misiunea Bulgaria/Grecia, succesori ai președintelui Samuel M. T. Koivisto și surorii Anna-Maria Koivisto. Fratele Nelson a slujit în calitate de înalt consilier, președinte al Tinerilor Băieți la nivel de țăruș, episcop, președinte al cvorumului vârstnicilor, președinte al Școlii de duminica la nivel de episcopie, secretar executiv la nivel de episcopie, conducător al unui detașament de cercetași și misionar în Grecia în Misiunea Est, Viena, Austria. Dânsul s-a născut în Pocatello, Idaho, în familia lui Allen Nelson și Rita Rae Evans Nelson.

Sora Nelson este fostă consilieră în președinția Societății de Alinare la nivel de episcopie, consilieră în președinția Tinerelor Fete la nivel de episcopie, consilieră în președinția Societății Primare la nivel de episcopie, coordonatoare a slujirii pline de compasiune a Societății de Alinare la nivel de episcopie, învățătoare la Societatea de Alinare, conducătoare a zilelor cu activități, învățătoare la Societatea Primară și misionară la nivel de episcopie. Dânsa s-a născut în orașul Salt Lake, în familia lui Walter Rex Wood și Karen Edwards Wood.

Misiunea Paris, Franța

New Mission Leaders 06
New Mission Leaders 06
Ryan R. Munns și Heather A. Munns, conducătorii Misiunii Paris, Franța.2023 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
Download Photo

Ryan R. Munns, 49 de ani, și Heather A. Munns, șase copii, Episcopia Narcoossee, Țărușul St Cloud, Florida: Misiunea Paris, Franța, succesori ai președintelui C. Michael Hansen și surorii Jeanne Hansen. Fratele Munns este consilier în președinția misiunii și fost președinte de țăruș, înalt consilier, consilier al episcopatului, președinte al cvorumului vârstnicilor, președinte al Tinerilor Băieți la nivel de episcopie și misionar în Misiunea Geneva, Elveția. Dânsul s-a născut în Winter Park, Florida, în familia lui Ranier Farrell Munns și April Jo Cassell Munns.

Sora Munns este consilieră în președinția Tinerelor Fete la nivel de episcopie și fostă consilieră în președinția Societății Primare la nivel de țăruș, consilieră în președinția Societății de Alinare la nivel de episcopie, consilieră în președinția Societății Primare la nivel de episcopie, conducătoare a muzicii la Societatea Primară, învățătoare la Societatea Primară și conducătoare a creșei. Dânsa s-a născut în Provo, Utah, în familia lui Paul Flack Hintze și Patricia Anne Porter Hintze.

Misiunea Frankfurt, Germania

New Mission Leaders 07
New Mission Leaders 07
Douglas P. Cropper și Lynne G. Cropper, conducătorii Misiunii Frankfurt, Germania.2023 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
Download Photo

Douglas P. Cropper, 63 de ani, și Lynne G. Cropper, patru copii, Episcopia River Bend, Țărușul Davenport, Iowa: Misiunea Frankfurt, Germania, succesori ai președintelui Dan J. Hammon și surorii Debbie J. Hammon. Fratele Cropper este învățător la clasa de Doctrina Evangheliei și fost președinte de țăruș, înalt consilier, secretar executiv la nivel de țăruș, episcop, consilier în episcopat, președinte al Tinerilor Băieți la nivel de episcopie și misionar în Misiunea Hamburg, Germania. Dânsul s-a născut în orașul Salt Lake, în familia lui Paul Kent Cropper și Deon E Cropper.

Sora Cropper este învățătoare la institut și consultantă pentru templu și istoria familiei la nivel de episcopie și fostă președintă a Tinerelor Fete la nivel de episcopie, președintă a Societății Primare la nivel de episcopie, consilieră în președinția Societății de Alinare la nivel de episcopie, directoare a taberei Tinerelor Fete la nivel de episcopie, învățătoare la seminar și directoare regională pentru Afaceri publice. Dânsa s-a născut în orașul Salt Lake, în familia lui Lloyd Alfred Gorton și Mildred Joan Gorton.

Misiunea Budapesta, Ungaria

New Mission Leaders 08
New Mission Leaders 08
Chet J. Wall și Kristy Wall, conducătorii Misiunii Budapesta, Ungaria.2023 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
Download Photo

Chet J. Wall, 46 de ani, și Kristy Wall, patru copii, Episcopia Stone Cliff, Țărușul Boulder Ridge, St George, Utah: Misiunea Budapesta, Ungaria, succesori ai președintelui Justin C. Rucker și surorii Lori Rucker. Fratele Wall este fost consilier în președinția țărușului, funcționar al țărușului, episcop, președinte al cvorumului vârstnicilor, președinte al Tinerilor Băieți la nivel de episcopie, consilier în președinția Tinerilor Băieți la nivel de episcopie, sfătuitor al Tinerilor Băieți, învățător la Școala de duminica și misionar în Misiunea Budapesta, Ungaria. Dânsul s-a născut în Murray, Utah, în familia lui James Clair Wall și Joan Clegg Wall.

Sora Wall este fostă președintă a Societății Primare la nivel de țăruș, președintă a Tinerelor Fete la nivel de episcopie, președintă a Societății Primare la nivel de episcopie, învățătoare la Societatea de Alinare și conducătoare a unui detașament de cercetașe începătoare. Dânsa s-a născut în Portland, Oregon, în familia lui Ben Wayne Gardner și Kathy Beeson Gardner.

Misiunea Varșovia, Polonia

New Mission Leaders 09
New Mission Leaders 09
Gregory D. Roney și Christine Roney, conducătorii Misiunii Varșovia, Polonia.2023 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
Download Photo

Gregory D. Roney, 48 de ani, și Christine Roney, patru copii, Episcopia Tall Cedars, Țărușul Gainesville, Virginia: Misiunea Varșovia, Polonia, succesori ai președintelui David L. Chandler și surorii Stacy A. Chandler. Fratele Roney este fost consilier în președinția țărușului, director de conferințe pentru tineri la nivel de țăruș, episcop, președinte de ramură, președinte al cvorumului vârstnicilor, președinte al Tinerilor Băieți la nivel de episcopie, învățător la seminar și misionar în Misiunea Varșovia, Polonia. Dânsul a fost crescut în Newport Beach, California, de părinții săi, Arden Ensley Roney și Carolyn Bethers Roney.

Sora Roney este sfătuitoare a Tinerelor Fete și fostă președintă a conferințelor pentru tineri la nivel de țăruș, asistentă a directoarei taberei Tinerelor Fete la nivel de episcopie, învățătoare la Societatea de Alinare, învățătoare la clasa Principiile Evangheliei, învățătoare la Școala de duminica, învățătoare la Societatea Primară, conducătoare a creșei, președintă a muzicii la nivel de episcopie și conducătoare a zilelor cu activități. Dânsa a fost crescută în Mission Viejo, California, de părinții săi, Jon Sivert Holmgren și Mickey Burden Holmgren.

Misiunea București, România (nouă)

New Mission Leaders 10
New Mission Leaders 10
Geoffrey R. Fowler și Roseanna C. Fowler, conducătorii Misiunii București, România.2023 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
Download Photo

Geoffrey R. Fowler, 47 de ani, și Roseanna C. Fowler, cinci copii, Prima Episcopie Oakley, Țărușul Antioch, California: noua Misiune București, România. Fratele Fowler este consilier în președinția țărușului și fost înalt consilier, episcop, consilier în episcopat, conducător al unui detașament de cercetași și misionar în Misiunea București, România. Dânsul s-a născut în Seattle, Washington, în familia lui Dennis Lee Fowler și Kathryn Ann Fowler.

Sora Fowler este consilieră în președinția Societății Primare la nivel de episcopie și lucrătoare în templu care înfăptuiește rânduieli și fostă președintă a Societății Primare la nivel de episcopie, consilieră în președinția Tinerelor Fete la nivel de episcopie, sfătuitoare a Tinerelor Fete, pianistă la Societatea Primară, conducătoare a zilelor cu activități și învățătoare la seminar. Dânsa s-a născut în Harbor City, California, în familia lui William Robert Croasdale sr. și Woglinde Christine Croasdale.

Misiunea Barcelona, Spania

New Mission Leaders 11
New Mission Leaders 11
Frank Heckmann și Maria Heckmann, conducătorii Misiunii Barcelona, Spania.2023 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
Download Photo

Frank Heckmann, 64 de ani, și Maria Heckmann, șapte copii, Episcopia a Doua Heidelberg (de limbă spaniolă), Țărușul Heidelberg, Germania: Misiunea Barcelona, Spania, succesori ai președintelui Juan Pablo Villar și surorii Carola Villar. Fratele Heckmann este consilier în președinția misiunii și fost înalt consilier, director pentru Afaceri publice, consilier în președinția Tinerilor Băieți la nivel de țăruș, președinte de ramură, consilier în episcopat, conducător al muncii misionare la nivel de episcopie, învățător la institut, învățător la seminar, lucrător în templu care înfăptuiește rânduieli și misionar în Misiunea Zürich, Elveția. Dânsul s-a născut în Heidelberg, Germania, în familia lui Heinrich Friedrich Heckmann și Ruth Heckmann.

Sora Heckmann este președintă a Societății de Alinare la nivel de episcopie și fostă consilieră în președinția Societății Primare la nivel de țăruș, specialistă în afaceri publice, învățătoare la institut, învățătoare la seminar, misionară la nivel de episcopie, lucrătoare în templu care înfăptuiește rânduieli și misionară în Misiunea Barcelona, Spania. Dânsa s-a născut în Cadiz, Spania, în familia lui Francisco Marin Miranda și Cristobalina Aragon Sanchez.

Misiunea Baltică

New Mission Leaders 12
New Mission Leaders 12
Antti Makslahti-Tolstosheev și Skaistė Makslahti-Tolstosheev, conducătorii Misiunii Baltice.2023 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
Download Photo

Antti Makslahti-Tolstosheev, 46 de ani, și Skaistė Makslahti-Tolstosheev, trei copii, Ramura Šiauliai, Districtul Vilnius, Lituania: Misiunea Baltică, succesori ai președintelui Roy B. Huff și surorii Jeanna Hayward Huff. Fratele Makslahti-Tolstosheev este consilier în președinția districtului, președinte de ramură și consultant în domeniul templului și al istoriei familiei și fost sfătuitor al tinerilor adulți necăsătoriți la nivel de district, consilier în președinția ramurii, funcționar al ramurii și misionar în Misiunea Moscova, Rusia. Dânsul s-a născut în St. Peterburg, Rusia, în familia lui Juri și Irina.

Sora Makslahti-Tolstosheev este director pentru Afaceri publice și președintă a Societății de Alinare la nivel de ramură și fostă învățătoare la seminar, președintă a Tinerelor Fete la nivel de ramură și președintă a Societății Primare la nivel de ramură. Dânsa s-a născut în Šiauliai, Lituania, în familia lui Virginijus și Irena.

Misiunea Praia, Capul Verde

New Mission Leaders 13
New Mission Leaders 13
Scott R. Labrum și Mindi Labrum, conducătorii Misiunii Praia, Capul Verde.2023 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
Download Photo

Scott R. Labrum, 56 de ani, și Mindi Labrum, patru copii, Episcopia a Treia Castle Dale, Țărușul Castle Dale, Utah: Misiunea Praia, Capul Verde, succesori ai președintelui David J. Wunderli și surorii Diane Wunderli. Fratele Labrum este fost consilier în președinția țărușului, secretar executiv la nivel de țăruș, președinte al Tinerilor Băieți la nivel de țăruș, episcop, consilier în episcopat, conducător al unui detașament de cercetași, conducător al muncii misionare la nivel de episcopie și misionar în Misiunea Brasilia, Brazilia. Dânsul s-a născut în Murray, Utah, în familia lui Ross Nichols Labrum și Linda Edmunds Labrum.

Sora Mindi Labrum este sfătuitoare a Tinerelor Fete și reprezentantă Pentru întărirea tineretului și fostă directoare a taberei Tinerelor Fete la nivel de țăruș, președintă a Tinerelor Fete la nivel de episcopie, consilieră în președinția Tinerelor Fete la nivel de episcopie, consilieră în președinția Societății Primare la nivel de episcopie, învățătoare la clasa Doctrina Evangheliei și misionară la nivel de episcopie. Dânsa s-a născut în Granger, Utah, în familia lui Ted R Anderson și Shirley Ann Anderson.

Misiunea Helsinki, Finlanda

New Mission Leaders 14
New Mission Leaders 14
Juha Lehtinen și Ulla Lehtinen, conducătorii Misiunii Helsinki, Finlanda.2023 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
Download Photo

Juha Lehtinen, 68 de ani, și Ulla Lehtinen, patru copii, Episcopia a Doua Helsinki, Țărușul Helsinki, Finlanda: Misiunea Helsinki, Finlanda, succesori ai președintelui Ville Kervinen și surorii Leena Kervinen. Fratele Lehtinen este consilier în președinția misiunii și fost consilier în președinția țărușului, președinte al Tinerilor Băieți la nivel de țăruș, episcop, consilier în episcopat, conducător al unui grup de înalți preoți, specialist pentru misionarii care deservesc Biserica și misionar în Misiunea Helsinki, Finlanda. Dânsul s-a născut în Imatra, Finlanda, în familia lui Esko Mauno Lehtinen și Kirsti Marjatta Lehtinen.

Sora Lehtinen este consilieră în președinția Societății de Alinare la nivel de episcopie și istoric al episcopiei și fostă consilieră în președinția Societății Primare la nivel de țăruș, președintă a Societății de Alinare la nivel de episcopie, consilieră în președinția Tinerelor Fete la nivel de episcopie, specialistă pentru misionarii care deservesc Biserica și învățătoare la clasa Doctrina Evangheliei. Dânsa s-a născut în Turku, Finlanda, în familia lui Heikki Uusitalo și Liisa Uusitalo.

Misiunea Stockholm, Suedia

New Mission Leaders 15
New Mission Leaders 15
J. Gregory Lake, 61 de ani, și Lisa Saunders Lake, conducătorii Misiunii Stockholm, Suedia.2023 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
Download Photo

J. Gregory Lake, 61 de ani, și Lisa Saunders Lake, patru copii, Episcopia Constellation, Țărușul Vest, Highland, Gilbert, Arizona: Misiunea Stockholm, Suedia, succesori ai președintelui Robert L. Davis și surorii Tiffany L. Davis. Fratele și sora Lake sunt foști misionari seniori în Misiunea Stockholm, Suedia. Dânsul este fost episcop, episcop TAN, consilier în episcopat, înalt consilier, președinte al Tinerilor Băieți la nivel de episcopie, conducător al muncii misionare la nivel de episcopie, învățător la Școala de duminica, învățător la institut, lucrător în templu care înfăptuiește rânduieli și misionar în Misiunea Stockholm, Suedia. Dânsul s-a născut în orașul Salt Lake, în familia lui Jack Smith Lake și Marie Barlow Lake.

Sora Lake este consilieră în președinția Societății de Alinare la nivel de episcopie și fostă consilieră în președinția Tinerelor Fete la nivel de țăruș, consilieră în președinția Societății Primare la nivel de țăruș, președintă a Tinerelor Fete la nivel de episcopie, președintă a Societății Primare la nivel de episcopie, consilieră în președinția Societății de Alinare la nivel de episcopie, consilieră în președinția Tinerelor Fete la nivel de episcopie, consilieră în președinția Societății Primare la nivel de episcopie, sfătuitoare a Tinerelor Fete, conducătoare a unui detașament de cercetașe începătoare și lucrătoare în templu care înfăptuiește rânduieli. Dânsa s-a născut în Logan, Utah, în familia lui Reed W. Saunders și Barbara Cook Saunders.

Îndrumări cu privire la stilul de scris:Când faceţi referire la Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, vă rugăm să folosiţi numele întreg al Bisericii în prima menţiune. Pentru mai multe informaţii despre utilizarea numelui Bisericii, consultaţi Îndrumări cu privire la stilul de scris.