Comunicat de presă

Misiunea lui Esther

Sora Esther Fletcher, o tânără misionară care slujește în Olanda, a pregătit peste 2.000 de exemplare ale Cărții lui Mormon pe care le-a oferit misionarilor pentru simpatizanții lor.

 

Ea lipește o pagină cu indexuri colorate la începutul fiecărei cărți, care cuprinde întrebări din Predicați Evanghelia Mea, iar apoi marchează corespunzător 16 fragmente importante cu semne de carte din plastic. Înmulțiți 2.000 de cărți cu 16 referințe: Esther a marcat peste 32.000 de versete. Esther și-a început misiunea în noiembrie 2016. Însă chemarea ei în misiune a fost puțin diferită. Esther are sindromul Down. La vârsta de 25 de ani, ea a fost chemată să fie misionară care deservește Biserica, însoțită de părinții ei, Thomas și Nancy Fletcher, în misiunea lor de 23 de luni ca misionari care oferă sprijin membrilor și conducătorilor. La câteva luni după ce a sosit familia Fletcher, Robert L. Bunnell, pe atunci președinte al Misiunii Belgia/Olanda, a aflat despre un proiect de marcare a scripturilor și s-a gândit că Esther ar putea să-l încerce. Ea a depășit așteptările tuturor. La început, Esther a marcat exemplare ale Cărții lui Mormon în limba olandeză. Mai târziu, ea a marcat și versiunea în limba engleză, care are un format mai mic, deci se lucrează mai greu pe el. Vârstnicul și sora Fletcher au relatat o poveste de convertire la care a ajutat munca lui Esther. Un bărbat din Eindhoven a primit una dintre cărțile pe care le-a pregătit Esther și a citit versetele pe care le-a marcat ea. Acele versete l-au inspirat să învețe mai multe și, mai târziu, el s-a alăturat Bisericii. Sora Esther Fletcher a învățat și puțină olandeză și, de multe ori, le însoțește la lecții pe surorile misionare cu timp deplin. În timpul acestora, Esther așteaptă să audă subiecte pe care le-a marcat în Cartea lui Mormon și împărtășește acele versete. Deoarece principalul mijloc de transport din Olanda este bicicleta, familia Fletcher a cumpărat o bicicletă tandem pe care o folosesc surorile când Esther le însoțește. Lui Esther îi place foarte mult să meargă cu această bicicletă. Cu două luni înainte de a-și încheia misiunea, Esther a organizat un proiect de slujire pentru o conferință a tinerilor adulți necăsătoriți în Eersel, Olanda. Ea i-a învățat pe participanți să marcheze exemplare ale Cărții lui Mormon în limbile germană, olandeză și engleză. Ea este foarte atentă când pune semnele de carte, asigurându-se că acestea sunt drepte și egale. Când a fost întrebată cum reușește să-și facă treaba atât de bine, ea a explicat: „Trebuie să ai grijă și să fii meticulos. Cred că trebuie să ții mâna dreaptă și să fii precis. E nevoie de mult exercițiu”.

Îndrumări cu privire la stilul de scris:Când faceţi referire la Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, vă rugăm să folosiţi numele întreg al Bisericii în prima menţiune. Pentru mai multe informaţii despre utilizarea numelui Bisericii, consultaţi Îndrumări cu privire la stilul de scris.