Comunicat de presă

Locul în care va fi construit Templul Bruxelles, Belgia a fost anunțat

Acesta va fi primul templu din țară

Prima Președinție a Bisericii lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă a făcut public locul în care va fi construit Templul Bruxelles, Belgia.

Locul în care va fi construit Templul Bruxelles, Belgia.
Locul în care va fi construit Templul Bruxelles, Belgia.
Locul în care va fi construit Templul Bruxelles, Belgia.2024 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
Download Photo

Templul va fi construit în perimetrul unei clădiri existente de pe strada Ave des Arts 52, Bruxelles, Belgia. Planurile includ un templu cu mai multe etaje de aproximativ 2369 metri pătrați, o casă de întruniri și spații pentru primirea oaspeților. Acesta va fi primul templu din oraș.

Președintele Bisericii, Russell M. Nelson, a anunțat templul în cadrul Conferinței Generale din luna aprilie a anului 2021. „Templele reprezintă o parte unică și vitală a restaurării Evangheliei lui Isus Hristos în plenitudinea ei. Rânduielile (ceremoniile) din templu ne umplu viața cu putere și tărie – care altfel nu ar fi disponibile în niciun alt mod. Îi mulțumim lui Dumnezeu pentru aceste binecuvântări”, a spus profetul când a anunțat 20 de temple noi, inclusiv Templul Bruxelles, Belgia.

Bruxelles se află în partea central nordică a Belgiei, la aproximativ 110 km de coasta belgiană și la 180 km de granița sudică a Belgiei.

Planurile detaliate ale templului se află încă în curs de elaborare. Mai multe informații – inclusiv imagini cu exteriorul – vor fi împărtășite publicului mai târziu. Data pentru ceremonia primelor săpături va fi anunțată în viitor. Conducătorii proiectului vor lucra cu oficialitățile orașului la planurile și permisele pentru templu ca parte a pregătirii pentru viitoarele activități de construcție.

Templul va fi construit în perimetrul unei clădiri existente de pe strada Ave des Arts 52, Bruxelles, Belgia.
Templul va fi construit în perimetrul unei clădiri existente de pe strada Ave des Arts 52, Bruxelles, Belgia.
Templul va fi construit în perimetrul unei clădiri existente de pe strada Ave des Arts 52, Bruxelles, Belgia.2024 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
Download Photo

Bruxelles este un important centru internațional și capitala țării europene. Aproximativ 7000 de sfinți din zilele din urmă din 12 congregații locuiesc în Belgia. Templul Bruxelles, Belgia, va fi primul templu al Bisericii din această țară. Predicarea Evangheliei restaurate a început în Belgia când primul misionar a sosit în anul 1888. Misionari care slujeau în Elveția și Germania au fost, de asemenea, trimiși în Belgia.

Membrii Bisericii lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă cred că templele sunt casele Domnului și cele mai sacre locuri de preaslăvire de pe pământ. Templele sunt diferite de casele de întruniri sau de capelele Bisericii. Toți sunt bineveniți să participe la adunările de preaslăvire de duminica și la alte activități din timpul săptămânii, desfășurate la casele de întruniri locale. Totuși, scopul principal al templelor este ca membrii credincioși ai Bisericii să participe la ceremonii sacre, precum căsătoriile, care unesc membrii familiilor pentru totdeauna.

Îndrumări cu privire la stilul de scris:Când faceţi referire la Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, vă rugăm să folosiţi numele întreg al Bisericii în prima menţiune. Pentru mai multe informaţii despre utilizarea numelui Bisericii, consultaţi Îndrumări cu privire la stilul de scris.